به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سیما، برنامه صبحگاهی «صبح پارسی» که از دو شنبه تا جمعه هر هفته ساعت 9 صبح به تهیه کنندگی علیرضا نظارت و ابراهیم ارجمندی از شبکه جام جم پخش می شود، با موضوع صبر و بردباری بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتم هایی از جمله ورزش صبحگاهی، میز فرهنگی، اخبار ویژه و نماهنگ هایی با موضوع انگیزشی و با تصاویری از طبیعت،محمد امین نبی اللهی و شمیم علیزاده با سید هادی قریشی پزشک و خواننده، محمدصادق باطنی دبیر المپیاد سواد رسانه ای کشور و محمدرضا حدادیان مسئول پژوهش و طرحهای اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان البرزبه گفت و گو نشستند.
در بخش اول گفت و گو قریشی گفت: از بچگی همه به من می گفتند آقای دکتر و باید دکتر شوم. بچه آرامی نبودم اما درسم خوب بود برای کنکور یک سال درس خواندم و رتبه دو رقمی کشور را کسب کردم.
وی تصریح کرد: به عقیده من هنر در ذات همه انسان ها هست برخی آن را پیگیری می کنند و برخی که آن را پیگیری نمی کنند دوست دارند که هنری داشته باشند. بعضی از افراد هنرمند هستند و درس می خوانند و پزشک می شوند اما من پزشک بودم و به سراغ خوانندگی رفتم.
این پزشک و خواننده ایرانی افزود: در درمانگاه کار می کنم و در مطبم کار پوست و زیبایی انجام می دهم و برا ی مریض هایم هم جذاب است که خواننده هستم. خیلی خوب است که آدم در کنار کارش به یک هنر هم مشغول باشد. پزشکی عشقی است که از خوشحال کردن مراجعین به دست می آوری اما سختی های بسیار زیادی دارد؛ به واسطه سال های طولانی درس خواندن و سر و کار داشتن با مریض ها و سختی کار می توانند به واسطه هنر روحشان را از این سختی ها رها کرده و آرام کنند.
قریشی ادامه داد: وقتی دبیرستانی بودم اولین دوره ای بود که مدارس تیزهوشان به راه افتاده بودند و همه فکر می کردند رتبه های برتر از مدرسه های تیزهوشان است اما به نظر من همه انسان ها در زمینه خاصی استعداد دارند و با پشتکار و امید می توانند به آن چه دوست دارند برسند و موفق شوند.
او در ادامه گفت: بزرگترین توصیه من در حوزه پوست و مو این است که آفتاب یکی از مهم ترین عوامل پیری زودرس پوست است و باید از پوست در مقابل آفتاب محافظت کرد. بسیاری فکر می کنند یک بار که صبح ضدآفتاب بزنند کفایت می کند در حالی که هر دو ساعت پوست باید تمیز شده و دوباره ضد آفتاب بر روی پوست زده شود. SPF ضد آفتاب که از 35 بالاتر باشد می تواند محافظت خوبی را برای پوست ایجاد کند.
این خواننده سبک پاپ اظهار داشت: از زمان دانشگاه به خوانندگی علاقه داشتم؛ یکی از دوستان صمیمی من در زمینه آهنگسازی استاد برجسته ای بود و به من پیشنهاد داد که خوانندگی را شروع کنم، چند سالی به صداسازی پرداختم و تا کنون 20 قطعه تولید کرده ام. اولین آهنگی که خواندم درباره ایران بود که بخش اول آن درباره کرونا و بخش دوم درباره رشادت های جوانان کشور تولید شد.
قریشی گفت: فارغ از خوانندگی و پزشکی معتقدم هر زمانی که تصمیم گرفتیم باید کاری را انجام دهیم هیچ وقت دیر نیست به شرط اینکه بخواهیم. و اگر انسان ها متوجه شوند چه چیزی را می خواهند و در آن صبوری داشته باشند طبیعت راه را برایشان باز خواهد کرد و سن نمی تواند موثر باشد.
وی خاطرنشان کرد: ساز نمی زنم ولی سعی می کنم وقتی آهنگسازها در حال کار هستند کنارشان باشم و به آن ها ایده بدهم. از امسال کارهایم را پخش می کنم و مجوزهای لازم را گرفته ام.
در بخش دوم گفت و گو باطنی دبیر المپیاد سواد رسانه ای کشور گفت: سواد رسانه ای در دنیا کلیدواژه ای 70 ساله است و از حوالی دهه 1960 میلادی کلیدواژه آن برجسته شد و اولین کسی که از آن استفاده کرد یکی از نظریه پردازان حوزه ارتباطات بود و نخستین کشوری که بر روی آن متمرکز شد کشور کانادا و ژاپن بود. کانادا برای مقابله با مواجهه رسانه ای آمریکا و ژاپن به صورت فنی به عنوان سواد رایانه ای به سراغ این حوزه رفتند و رفته رفته هر کشور بر اساس نیاز و دغدغه خاصی به این حوزه روی آورد.
وی تصریح کرد: سواد رسانه ای بین همه جوامعی که از آن استفاده کرده اند تعریف مشترکی دارد که عبارت از دانش و مهارت مواجهه با رسانه ها بوده که گاهی منتقدانه، خلاقانه، بخردانه و... است.
این کارشناس سواد رسانه ای افزود: رسانه ها همواره مثل انسان ها دچار تغییر و تحول می شوند و کار به نقطه ای رسیده است که رسانه از سرگرمی و تفریح به زندگی دوم و حالا به زندگی اول تبدیل شده است. به ویژه ویروس کرونا نحوه مواجهه نسل جدید با رسانه ها را متفاوت کرده است. به همین دلیل سواد رسانه ای ضروری تر شده است.
باطنی بیان کرد: فرزندان در این فضا محیط هایی را برای خودشان به وجود آورده اند که ادبیات و فرهنگ خاص خود را دارد و در سر در آن نیز تابلو زده اند "ورود بزرگتر ها ممنوع" و شناخت این محیط ها برای خانواده سخت بوده و نگرانی ایجاد کرده است که نقش سواد رسانه ای را بیش از پیش مشخص می کند.
وی ادامه داد: پدر و مادرهای قدیم برای ارتباط با فرندانشان رقیب نداشتند و فرزند اگر ارتباط را با والدین برقرار نمی کرد جایگزین زیادی برای این ارتباط نداشت اما در حال حاضر اینترنت و فضای مجازی رقیبی جدی و در دسترس برای والدین در ارتباط با فرزندان محسوب می شود. شکاف نسلی از زمان رستم و سهراب وجود داشته است اما امروزه اگر پدر و مادر همپای فرزندش حرکت نکند به جایی نمی رسد.
کارشناس سواد رسانه ای اظهار داشت: برای شناخت نسل جدید؛ باید مصرف جدید آن ها را شناخت. آنقدر این فضا گسترده شده است که فیلم ها و سریال ها و موسیقی ها به بازی های رایانه ای تبدیل می شوند و ماجرای سواد رسانه ای همپای ضرورت برای فرزندان، به ضرورتی برای بزرگسالان نیز تبدیل شده که بتوانند ارتباط تنگاتنگی با فرزندان داشته باشند و ذائقه مصرف فرزندشان را بشناسند.
باطنی عنوان کرد: پدر و مادری که هنوز به فرزندش با کلیدواژه ها صحبت می کند و هنوز از دنیای فرزندش خبر ندارد نمی تواند ارتباط مناسبی با او بگیرد. قبلا مصرف فرزندان یک سویه بود مثل تلویزیون، رادیو و کتاب؛ و پدر و مادرهم با پیام های یک سویه می توانستند فرزند خود را کنترل کنند. اما امروزه مصرف فرزندان دو سویه شده است و به ارتباطات دو سویه رسیده اند و وارد ارتباطی که مشارکت در آن نباشد نمی توانند عملکرد خوبی داشته باشند.
وی تاکید کرد: امروزه باید فرزندان را قانع کرد تا کاری را انجام بدهند یا ندهند و با ارتباط یک سویه به هدفمان نمی رسیم. قدیم تر ها والدین به راحتی می توانستند حریم خصوصی فرزندشان را شناسایی کنند اما در جهانی که امروز بچه ها برای خودشان ساخته اند آنقدر عظیم و بزرگ است که به سختی می توان حریم خصوصی فرزندان را شناخت.
کارشناس سواد رسانه ای خاطرنشان کرد: ماجرای ارتباط ما با رسانه ها وارد نقطه ای شده است که پدر و مادر باید با سرعت نور با بچه ها همراه باشند و در تعامل با آن ها از یک ارتفاع همسان هم قدم شوند تا بتوانند ارتباط مناسبی با آن ها داشته باشند.
در بخش سوم گفت و گو حدادیان -مسئول پژوهش و طرحهای اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان البرز- گفت: سال 2021 ایران به عنوان نهمین کشور عضو دائم هم پیمان در شانگهای ثبت شد. اتفاق خوبی برای حوزه گردشگری و اقتصادی بود که می تواند این حوزه ها را پیشرفت دهد. پیمان شانگهای سال 1996 توسط روسیه و چین به عنوان دو ابرقدرت اقتصادی دنیا پایه ریزی شده و ایران از سال 2005 به دنبال عضویت در این پیمان بود که توسعه اقتصادی را دنبال کند.
وی افزود: تبادلات اقتصادی که بین سازمان شانگهای است 35 درصد از سطح خشکی های جهان را در بر می گیرد و 37 میلیون کیلومتر مربع وسعت سرزمینی جهان را شامل می شوند. بیش از 20 هزار میلیارد دلار گردش مالی این سازمان است و همین امر می تواند ایران را در بلند مدت و کوتاه مدت تحولی عظیم را برای ایران رقم بزند.
مسئول پژوهش و طرحهای میراث فرهنگی البرز تصریح کرد: در بحث گردشگری باید فعالان بخش خصوصی و همینطور بخش دولتی را فعال تر از قبل کنیم. وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اتاق های بازرگانی، شرکت های خدمات مسافرتی ظرفیت های بی پایانی هستند که می توانند ما از به عنوان مبدا و مقصد گردشگری غنی تر از قبل کنند.
حدادیان ادامه داد: آسیای میانه یک دروازه تمدنی است، سه حوزه تمدنی مهم در این منطقه وجود دارد که یکی از آن ها ایران است با سبقه چند هزار ساله که به عنوان برند تاریخی، کهن و تمدنی منطقه شناخته می شود. به علاوه ایران، چین و هند از لحاظ تاریخی غنی هستند و محوریت کشورهای عضو شانگهای را تشکیل می دهند.
وی اظهار داشت: راه مواصلاتی که بیش از 2 هزار سال پیش از چین آغاز می شده و بیش از 7 هزار کیلومتر مسیر تجاری بوده است و به عنوان جاده ابریشم یاد می شود نیز ظرفیت بزرگ دیگری است که چین را به دریای سیاه و مدیترانه متصل می کرده است. کشورهای آسیای میانه ظرفیت های بی پایان مبادلاتی داشته اند و عضویت در شانگهای را می توان با سبقه ای چندین هزار ساله دانست.
مسئول پژوهش و طرحهای میراث فرهنگی البرز اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم با همکاری بخش خصوصی و شرکت های دیگر در کشورهای عضو شانگهای، قدم های خوبی در راستای ارتباط دو جانبه در حوزه اقتصاد و گردشگری برداریم. به علاوه این 9 کشور، 6 کشور نیز مشارکت کننده در گفت و گو هستند که 3 کشور در حوزه قفقاز و 3 کشور هم در حوزه جنوب آسیا هستند.
حدادیان خاطرنشان کرد: پیمان شانگهای دارای اهداف سازمانی بوده و اهمیت سازمانی دارد. بیشترین مصرف کننده و تولید کننده برای سازمان هستند و 40 درصد جمعیت جهان را در خودش جا داده است و موقعیتی مناسب شده است که گردشگران فرهنگی را به کشور جذب کنیم. امروزه بیش از یک میلیون اثر فرهنگی، تاریخی و طبیعی در فلات ایران داریم و 26 اثر هم ثبت جهانی شده که ما را به عنوان کریدور شرق به غرب تبدیل کرده است. کشور ترکمنستان حلقه مفقوده پیمان شانگهای است چون می توانیم ارتباط زمینی و ریلی با این کشور پیدا کنیم. عراق و سوریه هم به عنوان کشورهای تولید کننده نفت و نقطه اتصال شانگهای به مدیترانه هستند و می توانند سه قاره اروپا، آفریقا و آسیا را به هم وصل کنند.
مسئول پژوهش و طرحهای میراث فرهنگی البرز درباره ثبت جهانی نوروز نیز گفت: در چند سال اخیر بین 12 کشوری که عمدتا عضو سازمان شانگهای هستند ایجاد شده است و ابتدا دبیرخانه آن در ایران ایجاد شد و به عنوان اولین کشوری بود که این 12 کشور را گرد هم آورد. همه این 12 کشور آیین نوروز را به صورت مشترک داشته اند. هر سال در یکی از این 12 کشور آیین نوروز به صورت نمادین انجام می شود.
انتهای پیام/ن