مشاهده خبر

شنبه 22 اردیبهشت 1403 - 8:19:9
قائم‌مقام فرهنگی رئیس رسانه ملی بیان کرد

معرفی چهره‌های مشهور رسانه‌ای از میان شخصیت‌های علمی

قائم‌مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی و دبیر ستاد تحول رسانه ملی ضمن تأکید بر ضرورت هم‌افزایی و تعامل جدی‌تر میان دانشگاه و رسانه ملی، به انعکاس نشاط علمی دانشگاه‌ها در فضای رسانه‌ای به عنوان یک مأموریت مهم رسانه ملی اشاره کرد و گفت: استادان دانشگاه به‌خاطر ویژگی‌های معلمی، دارای قدرت جذب دل‌ها و ذهن‌های دانشجویان‌اند. هر قدر که رسانه بیشتر از حضور اساتید بخصوص در بحث‌های کارشناسی بهره ببرد، اثرگذاری بر مخاطب نیز افزایش پیدا می‌کند. همچنین می‌توانیم به‌عنوان رسانه ملی، به معرفی چهره‌های مشهور رسانه‌ای بسیاری از میان شخصیت‌های علمی‌کمک کنیم؛ مشروط بر اینکه رابطه رسانه و دانشگاه رابطه جدی‌تر و فعال‌تری باشد.

0

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سیما، 

وحید جلیلی روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه در نشستی با رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط‌عمومی دانشگاه تهران و مدیران این حوزه که در ساختمان شیشه‌ای صداوسیما برگزار شد، با اشاره به اینکه سنت دانشگاهی در ایران باید با ادبیات مشخصی روایت شود و این مهم نیازمند همکاری مشترک میان دانشگاه و رسانه است، اظهار کرد: برخی تصور می‌کنند سابقه دانشگاهی ما به سال ۱۳۱۳ باز می‌گردد؛ درحالی‌که در جای‌جای ایران‌زمین دارای سابقه تمدنی در حیطه آموزش عالی هستیم که متأسفانه روایت نشده‌ است.

وی تأکید کرد: لازم است نمادها و نشانه‌های تمدن ایران در حوزه‌های مختلف علم و آموزش، برجسته‌سازی شود. البته علاوه بر دانشگاه و رسانه، سایر نهادها و ظرفیت‌ها چون مدیریت شهری هم می‌توانند پای کار بیایند تا یک بسته جذاب طراحی شود. اگر می‌خواهیم از جندی‌شاپور و سابقه تمدنی ایران حرف بزنیم، باید به شکل ۳۶۰ درجه عمل کنیم و به یک رویداد و همایش هم اکتفا نکنیم.

قائم‌مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی همچنین از غنی‌سازی پیوست‌های هنری برای بهتر دیده شدن رویدادهایی و مواردی چون بزرگداشت سنت دانشگاهی در ایران سخن گفت و عنوان کرد: غنی‌سازی پیوست‌های هنری کمک می‌کند که کار بهتر دیده شود. به‌عنوان ‌نمونه، در همین «بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران»، تولید اثر با موضوعیت شرح‌حال۱۰ دانشمند بزرگ ایرانی به این امر کمک می‌کند که بزرگان علمی در رویداد کنگره حضور پیدا و اثرگذاری کنند. هرقدر پیوست هنری «بزرگداشت سنت دانشگاهی در ایران» جذاب‌تر و قوی‌تر باشد، بازنمایی رسانه‌ای آن نیز قوی‌تر می‌شود. هرقدر هم بشود بیشتر خود دانشجویان را در این ماجرا شریک کرد، نتیجه بهتری خواهیم گرفت.

وی ادامه داد: باتوجه‌به اینکه می‌خواهیم قدمت بیش از ۱۷ قرن سنت دانشگاهی ایران را در حوزه فرهنگ عمومی تثبیت کنیم، هرقدر بسته هنری رویداد جذاب‌تر شود، قاب رسانه نیز چشم‌نوازتر خواهد شد.

جلیلی همچنین به ظرفیت درخور توجه همکاری دانشگاه و رسانه تأکید کرد و گفت: اگر بشود با دانشگاه تهران به یک برنامه عملیاتی میدانی درست رسید، الگوی خوبی برای ارتباط رسانه ملی با سایر دانشگاه‌ها ایجاد می‌شود که به‌نوبه خودش می‌تواند پیشران حرکتی بزرگ باشد.

وی دانشگاه‌ها را ازجمله میادین اصلی جنگ نرم خواند و گفت: واقعیت فضای دانشگاهی کشورمان با تصویر رسانه‌ای برساخته‌اش متفاوت است و این وظیفه ما را سنگین‌تر می‌کند.

قائم‌مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی با بیان اینکه نیازمند یک «پیوست رسانه‌ای برای دانشگاه» و یک «پیوست دانشگاهی برای رسانه»‌ایم، عنوان کرد: در هر دو سرفصل می‌توان کارهای مشترک بسیاری انجام داد. در برنامه‌های بسیار متنوعی چه در تلویزیون و چه در رادیو می‌توانیم از ظرفیت‌های دانشگاه‌ها، به‌خصوص دانشگاه تهران بهره‌مند شویم.

وی با تأکید بر ضرورت ایجاد زیرساخت‌های همکاری‌ رسانه‌ای میان صداوسیما و دانشگاه، گفت: باید برای بازنمایی صحیح دانشگاه تلاش شایسته انجام شود.

جلیلی همچنین تهیه فهرستی از موضوعات و سرفصل‌هایی را که رسانه می‌تواند با آن‌ها وارد فضای دانشگاه شود، لازم دانست و از پخش مستقیم جلسات دفاع پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجوی، تولید مستند ۵۰دقیقه‌ای از زندگینامه و سلوک و زندگی علمی اعضای هیئت‌علمی‌که به مرتبه استادی می‌رسند در قالب تفاهم‌نامه، معرفی اساتید دانشگاه در حوزه‌های مختلف تخصصی به رسانه ملی به‌عنوان کارشناسان و متخصصان برنامه‌ها و غیره، به‌عنوان برخی محورهای همکاری مشترک رسانه ملی و دانشگاه نام برد.

وی به انعکاس نشاط علمی دانشگاه‌ها در فضای رسانه‌ای به‌عنوان یک مأموریت مهم رسانه ملی اشاره کرد و گفت: استادان دانشگاه به‌خاطر ویژگی‌های معلمی، دارای قدرت جذب دل‌ها و ذهن‌های دانشجویان‌اند. هرقدر که رسانه بیشتر از حضور اساتید، به‌خصوص در بحث‌های کارشناسی بهره ببرد، اثرگذاری بر مخاطب نیز افزایش پیدا می‌کند و همچنین می‌توانیم چهره‌های مشهور رسانه‌ای بسیاری از میان شخصیت‌های علمی معرفی کنیم؛ مشروط بر اینکه رابطه رسانه و دانشگاه رابطه جدی‌تر و فعال‌تری باشد.

در ادامه این نشست، مهدی شهبازی، مشاور رئیس دانشگاه و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط‌عمومی دانشگاه تهران، فهرستی از برنامه‌ها و ظرفیت‌های موجود شبکه‌های سیما را که به نظر می‌رسد می‌توانند در راستای ادبیات‌سازی برای بزرگداشت «۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران» وارد میدان شوند، ارائه و پیشنهادها و درخواست‌هایی به‌منظور راه‌اندازی آیتم‌های جدید در شبکه‌های سیما در راستای روایت سنت دانشگاهی در ایران عرضه کرد.

انتهای پیام/ن

آخرین اخبار

کرمانی‌ها، مهمان این قسمت «۲۳۲ روز دور دنیا» پخش دو فیلم «نبرد الجزایر» و «در مسیر بوستون» از شبکه یک سیما کودک کار دیروز ، کارآفرین برتر امروز «پایتخت ۷» پس از ۵ سال پیش تولید سنگینی دارد سریال «طوبی»؛ نمایش همدلی ایران و عراق در شبکه یک مستندهای شبکه افق از اقتصاد مقاومتی تا مفاخر ایران زمین شبکه پایتخت راوی «سرزمین تمدن ها» «قهرمان» از شبکه سه سیما پخش مراسم «تنفیذ حکم ریاست جمهوری» از آنتن شبکه یک سیما «مغناطیس» همراهیِ متفاوت با زائران اربعین حسینی جشنواره انیمیشن های سینمایی و تلویزیونی ششمین هفته تابستان آغاز پخش مسابقه «قهرمان» از شبکه سه «تاز در جستجوی برگر» سر از شبکه تهران درآورد طراحی سبد بهینه محصولات در «پایان‌نامه» برنامه «تکیه خانه» در قاب شبکه قرآن «خجالت نکش ۲» به «هفت» رسید/ بررسی «انیمه» محسن اسلام زاده سراغ «سرطان اجتماع» رفت/ روایت بی پرده از فساد پرونده «عکاسی مستند» در «نردبان» باز شد/ گفت‌وگو درباره «عکاسی مستند» با ۲ عکاس از  پرونده‌های مهم «پینک فلوید و فلسفه» سوژه «امتداد» شد روزشماری تا اربعین حسینی با ویژه برنامه «مغناطیس» مستندهای آدینه شبکه افق پخش برنامه «۲۰۴۰» از شبکه امید/ نمایش آینده‌ای بدون اسرائیل «تهرانگرد» در دیار تاریخ و تمدن ری تماشای سریال «منو ترک نکن» از قاب شبکه تهران «کافه‌این» برنامه ای برای دوستداران سریال در شبکه تماشا «با هنر زیستن» از دریچه نگاه مجله هنری «بوم» حضور بانویی کارآفرین در برنامه «کار خونه» نمایش هنرمندانه وحدت میان دو ملت ایران و عراق با «طوبی»/ لوکیشن‌های ماندگاری که صنعتی‌سازی تولیدات تاریخی را تسهیل می‌کنند پوشش رسانه ای «مسابقات المپیک ۲۰۲۴» از شبکه های سه و ورزش سیما بررسی اولویت های معاونت زنان در دولت چهاردهم در «خط سوم» رودهای خروشان در مسیر عشایر کوچ نشینی بازخوانی موقعیت ژئوپولیتیک یمن در «چرا یمن؟» «دهکده المپیک» شبکه ورزش در المپیک ۲۰۲۴ پاریس «تازه نفس» با روایتی از نخبه قرآنی ایران مستندهای جذاب ورزشی در قاب شبکه امید مدیر جدید تامین برنامه شبکه تهران سیما معارفه شد آغاز فصل چهارم بخش خبری «دی بی سی» فارسی از شبکه دو سیما آخر هفته گرم تابستانی با همراهی فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی «دوربین ۷» راوی رویدادهای آموزشی، علمی و فن آوری روز تشییع پیکر سعید راد بازیگر پیشکسوت بررسی دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه بهداشت داستان های تربیتی و آموزشی «باغ قصه ها» برای خردسالان هم نویسی داستان انقلاب از قاب شبکه تهران کیک بوکسینگ بانوان در چادرهای عشایری «آوای وحش» با کیفیت 4K-HDR در قاب فراتر برداشت «شبدر» در شبکه نمایش «کار خونه» با حضور بانویی کارآفرین از استان خراسان شمالی عدم همکاری مجری احضار شده به دستگاه قضایی با رسانه ملی پوشش مسابقات المپیک ۲۰۲۴ پاریس از شبکه سه زارع زاده: بستری برای ارتباط بی واسطه مستندسازان با حامیان مالی فراهم شده است

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها