مشاهده خبر

چهار شنبه 16 آبان 1403 - 15:40:53

مستند پرتره رعفت هاشم پور امشب روی آنتن تلویزیون

مستند «سرانجام رعفت» پرتره زنده یاد رعفت هاشم پور همسر استاد جلال مقامی است که امشب از شبکه مستند سیما پخش می‌شود‌.

0

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سیما، 

مستند «سرانجام رفعت» به کارگردانی ابوالفضل توکلی در هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند حضور دارد و از شبکه مستند سیما پخش می‌شود. 

توکلی درباره فیلم مستند خود گفت: «سرانجام رفعت» درباره شادروان سرکار خانم رفعت هاشم‌پور، همسر شادروان جلال مقامی از پیشکسوتان نامدار دوبله است. او یکی از برترین دوبلورهای زن ایران است و کارهای بسیار ماندگاری از ایشان در حافظه شنیداری مردم ایران به جا مانده است. 

وی درباره اینکه این فیلم مستند سال ۱۴۰۲ ساخته شده است گفت: این مستند در سال ۱۴۰۲ ساخته شد و تولید بسیار سختی داشت. به این دلیل که خانم هاشم‌پور در زمانی که در قید حیات بودند، بنابر دلایلی از دوبله کناره‌گیری کرده بودند و در گوشه خلوتی زندگی می‌کردند. به همین دلیل تمایل چندانی به ساخت مستند نداشتند و در سال‌های پایانی عمرشان نیز افراد بسیار کمی ایشان را ملاقات کرده بودند. پس از فوت ایشان، با همراهی و پیگیری‌های برادرزاده‌اش، آقای پیام هاشم‌پور و همچنین سرکار خانم شراره حضرتی، موفق به ساخت این فیلم شدیم.

این مستندساز گفت: این مستندها به نوعی تاریخ‌نگاری به شمار می‌روند و تاریخ دوبله ایران را به صورت تصویری ثبت و ضبط می‌کنند.

توکلی از تولید مستند جدیدی درباره پیشکسوتان عرصه صدا و دوبله خبر داد و گفت: مستند «یادگاری برای امروز» درباره شادروان استاد احمد رسول زاده است. او از بزرگان گویندگی کشور است و جز نسل اول دوبله در کشور است که خیلی زود وارد مدیریت عرصه دوبلاژ شدند و آثار ماندگاری را از خود به جای گذاشتند. «بن هور» و «سریال دایی جان ناپلئون» از جمله آثار ماندگار ایشان در عرصه مدیر دوبلاژی هستند. 

وی ادامه داد: در گویندگی نیز آثار فاخری از ایشان به یادگار مانده است که از آن جمله می‌توان به گویندگی نقش آنتونی کویین در عمر مختار اشاره کرد. ایشان در فیلم سینمایی محمد رسول الله نیز گویندگی کردند و جمله مشهور عموی پیامبر در آن فیلم با صدای ایشان است.

توکلی درباره روند تولید مستند «یادگاری برای امروز» گفت: این مستند ۵۵ دقیقه است و در آن تنی چند از هنرمندان دوبله کشورمان از جمله ناصر ممدوح، تورج نصر، شادروان ملک آرایی، اردشیر منظم، علی همت مومیوند، اسفندیار مهرتاش و ایوب شهبازی ما را همراهی و درباره این چهره پیشکسوت صحبت کردند. 

او با اشاره به اینکه سراغ چهره‌های ماندگار عرصه دوبله که در قید حیات نیستند، رفته است گفت: تصمیم گرفتم مستندهایی را از هنرمندانی که در قید حیات نیستند بسازم، آقای بهرام زند یکی از این چهره‌ها بود، استاد کاملی و خانم رعفت هاشم پور از جمله همین افراد بودند که درباره‌شان فیلم ساختم و به نظرم لازم بود از این چهره‌ها فیلم ساخته شود.

بر اساس این گزارش، مستند «سرانجام رفعت» امشب چهارشنبه ۱۶ آبان ماه ساعت ۲۱ از شبکه مستند سیما پخش می‌شود و بازپخش های آن فردا پنجشنبه ۱۷ آبان ماه ساعت ۹ صبح و ۲۴ خواهد بود. 

انتهای پیام/ن

برچسب ها :

آخرین اخبار

اخبار مستند، امروز ۲۲ آبان ماه «پرسشگر» به خراسان جنوبی می‌رسد؛ بررسی چالش‌های آموزشی و مهارتی در استان گرامیداشت هفته ملی خراسان جنوبی در «طهرانشاط» پخش زنده فوتبال اوکراین و فرانسه در شبکه ورزش پخش مستقیم واليبال ایران و ترکیه از شبکه ورزش «خردل»؛ گفت‌وگویی چالشی و طنزآمیز با طعم زندگی در قاب تلویزیون ویژه های هفته کتاب و کتاب‌خوانی از شبکه چهار افق با سه مستند تازه به استقبال آذر می‌رود! آغاز مجدد پخش آثار متناسب‌سازی شده برای نابینایان و ناشنوایان از شبکه نمایش پیام تسلیت رئیس رسانه ملی در پی درگذشت زنده‌یاد همایون ارشادی تأملی بر هیئت های مذهبی در جایگاه جهاد تبیین از شبکه قرآن و معارف بررسی چالش‌ها و فرصت‌های نظام سلامت در خراسان جنوبی در برنامه «کشیک سلامت» سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی و مدیریت خشکسالی در «تهران ۲۰» فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در چهارمین هفته آبان ماه قصه مادران شهدا به فصل سوم رسید/ پخش «رخ مادر» به زودی اخبار مستند، امروز ۲۱ آبان پخش مستقیم والیبال ایران و عربستان در قاب شبکه ورزش از رشد تا کیفیت؛ روایت پیشرفت در مدارس فنی در «مثبت آموزش» روایت «مردی با آرزوهای بزرگ» از شبکه قرآن و معارف پخش زنده رقابت نایب قهرمان وزنه برداری کشورمان در شبکه ورزش «تیم شاهین سیاه» به شبکه امید می آید پخش زنده رقابت موی تای نماینده کشورمان در شبکه ورزش پخش فیلم سینمایی «سرقت بزرگ اسلحه» از شبکه تهران روایت صادقانه‌ای از دنیای پدرها و مادرها در شبکه دو مستند «خراشاد» روایتی از تولد دوباره هنر توبافی در دل خراسان جنوبی پخش زنده کاراته نمایندگان کشورمان در قاب شبکه ورزش «چرخ» دانش در مسیر دانایی راز لبخند سالم در برنامه امروز «دکتر سلام» ادای احترام شبکه نمایش به گلاب آدینه با پخش «وقتی همه خواب بودند» «دیوا»؛ تلاش های یک افسر پلیس برای حل یک پرونده مهم «اشک هور» به شبکه نمایش می آید پوشش زنده افتتاحیه بیست و دومین اجلاس تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی از شبکه قرآن و معارف بررسی ظرفیت‌های مرزی نهبندان در «تهران ۲۰» بررسی چالش‌های نظام سلامت خراسان جنوبی در برنامه «کشیک سلامت» نهمین جشنواره تلویزیونی مستند با محور «عدالت رسانه‌ای» و نگاه تازه به ایران برگزار می‌شود برنامه «به افق فلسطین» با زیرنویس عبری بررسی تخلفات لامپ‌های زنون در رانندگی در «شهر امن» اخبار مستند، امروز ۲۰ آبان شبکه تهران پل ارتباطی نخبگان و دانشگاه با مردم می‌شود پخش زنده رقابت وزنه برداری ملی پوش کشورمان روی آنتن شبکه ورزش مستندی از هنرمند برجسته ایتالیا، «لئوناردو داوینچی» در قاب شبکه چهار پخش زنده کاراته نماینده کشورمان در قاب شبکه ورزش پخش مستند «خط نورانی» از شبکه افق؛ روایتی از پدر موشکی ایران پخش سریال جدید «ندای دل» از امشب در شبکه تماشا «بی‌پایان»؛ روایت واقعی از راهی که پایان ندارد همایون ارشادی درگذشت «زندگی در بادیه»؛ روایتی شاعرانه از زیستن در دل کویر خراسان جنوبی ریفلاکس معده در برنامه امروز «دکتر سلام» شبکه «نمایش» میزبان سری فیلم‌های «بروسلی» می‌شود تیزر مستند «وکیل» منتشر شد؛ روایتی از مجاهد خاموش امام خمینی(ره) در لبنان

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها