معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در برنامه صبحگاهی شبکه پنج سیما از نتایج آموزش در بستر فضای مجازی گفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سیما، رضوان حکیمزاده در «سلام تهران» با اشاره به مشکلات آموزش در فضای مجازی، گفت: در شرایطی که به جهت شیوع ویروس کرونا مجبور به تعطیل کردن آموزش حضوری شدیم و از بستر فضای مجازی استفاده کردیم، پرسش درباره میزان یادگیری و آسیبهای احتمالی این نوع آموزش مطرح بود. در این شرایط پیماشی را انجام داده و مقایسهای کردیم بین نتایج ارزشیابی سال تحصیلی گذشته دانشآموزان و دو سال پیش از آن، که ویروس کرونا هنوز شیوع پیدا نکرده بود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه گزارش تهیه شده، نشان داد که دانشآموزان در درسهای مهمی مثل فارسی و ریاضیات نسبت به دو سال قبل، نتایج بهتری نداشتهاند، گفت: این حاکی از این است که یادگیری کامل، کاهش پیدا کرده است. همچنین درصد دانشآموزانی که نیازمند به تلاش در ارزشیابیشان ثبت شده، افزایش پیدا کرده است. آمار تکرار پایهای که در سال تحصیلی گذشته در پایه اول داشتیم، نسبت به سالهای پیش از آن افزایش داشته است.
حکیمزاده با بیان اینکه پس از بازگشایی تدریجی و حضوری، گزارشهایی را از معلمان دریافت کردیم، افزود: دانش آموزانی که در دو سال گذشته در فضای مجازی درس خواندند، به ویژه کلاس دوم و سوم در مهارتهای خواندن و نوشتن، ضعف اساسی دارند. این ضعف به دلیل عدم تکرار و تمرین کافی، نبود برقراری ارتباط با معلم و نیز نبود نظارت رخ داده است. از طرفی آموزش به کودکان امری تخصصی است و پدر و مادران با وجود تلاشها در این امر تخصصی، موفق نبودهاند. موضوع افت تحصیلی مبتنی بر گزارشها، پیمایش انجام شده و مقایسهای است که بین نتایج ارزشیابی انجام شده است.
وی پیرامون دلایل افت تحصیلی، با اشاره به ویژگی فضای مجازی که متناسب با سن رشد کودکان برای یادگیری نیست، تصریح کرد: تمرکزی که یک کودک حتی در شرایط حضوری برای یادگیری دارد، از بزرگسالان کمتر است. اینکه بخواهیم تمرکز دانشآموزی را مدت طولانی صرفاً از طریق قاب تلفن همراه بدون تماس رودررو حفظ کنیم، کار دشواری است. همیشه تلاش میشود برای کودکان کتابهایی با قطع بزرگتر و خط درشتتر انتخاب کنیم و تصویر داشته باشد، اما از طریق فضای مجازی و تلفن همراه، تمرکز و توجه برای یادگیری رخ نمیدهد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به مشکلات زیرساختهای فناوری، اظهار داشت: زیرساختهای فناوری به اندازهای که انتظار داریم روان و راحت، طراحی نشده بودند که تنها معضل نظام آموزشی ما نیست و بسیاری از دیگر نظامها همین مشکل را داشتند. دسترسی به گوشیهای هوشمند و تبلت برای بسیاری از دانشآموزان فراهم نبود؛ البته تلاش شد از طریق برنامههای جایگزین مثل مدرسه تلویزیونی ایران، توضیح درسنامهها و باز نگهداشتن مدارس در مناطق روستایی و عشایری، آموزش ادامه پیدا کند، اما صرفاً تداوم آموزش نمیتواند به معنای آموزش با کیفیت باشد. معلمان و مدیران تلاش زیادی کردند، اما ضعف زیرساختها و آماده نبودن برای کار کردن در این فضا، از دلایل تشدیدکننده ضعف یادگیری در فضای مجازی بود.
حکیمزاده با اشاره به نقش خانودهها در یادگیری نیز گفت: اگر همراهی خانوادهها نبود، نگرانیها بیشتر شده و شاهد افت بیشتری بودیم. مادران در این مدت، بسیار زحمت کشیدند. در بررسی که راجع به تجربه یادگیری در دوره کرونا از ۲۰۳ هزار نفر از دانشآموزان دوره دوم ابتدایی انجام دادیم، ۷۵ درصد گفته بودند مادر خانه به ما کمک میکرد. اما این کار کاملاً تخصصی است؛ مثلاً به کودک کلاس اول ابتدایی به نوعی آموزش دهیم که یادگیری پایدار داشته باشد، کار سختی است و از این به بعد نیز خانوادهها نقش مهمی دارند. طبیعی است برای ایفای نقش مطلوب، خانوادهها نیز باید آموزش ببینند و آمادگیهای لازم را کسب کنند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای آموزش به خانوادهها، گفت: در استانهای سراسر کشور سعی شد از طریق مدرسه و بستر فضای مجازی و فضای شاد با خانوادهها ارتباط برقرار کنند و از طریق همین فضا، آموزشهای بسیاری بارگذاری شد. همچنین امکان دسترسی برای خانوادهها وجود داشت، ولی به دلیل تعطیلی آموزش حضوری و عدم امکان ارتباط رودررو با خانوادهها، این آموزشها در بستر فضای مجازی انجام نشد. به نظر میرسد نظام آموزشی ما و دیگر نظامهای آموزشی، غافلگیر شدند یعنی برای این موضوع از قبل پیشبینی نشده بود؛ به همین دلیل با وجود تلاشهای زیاد، برای دوران پسا کرونا هم نیاز است نقش خانوادهها را به شکل مؤثری در کنار مدرسه داشته باشیم تا آموزشهای مژثرتری ارائه شود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اجرای فاز اول طرح جبران و اثبات یادگیری دانشآموزانی در تابستان سال جاری، تصریح کرد: در درس های فارسی، علوم و ریاضیات نتایج قابل قبول و نیاز به تلاش در کارنامههای دانشآموزان درج شده بود، که ۱۴ جلسه آموزشی تا سوم شهریور به همت معلمان داوطلب و دانشجویان بسیجی دانشگاه فرهنگیان و دانشجو معلمان داوطلب، برگزار شد که نتایج بسیار خوبی داشت.
حکیمزاده با اشاره به دیگر برنامهها برای جبران ضعفهای آموزش در فضای مجازی، گفت: بعد از اتمام ارزشیابی نوبت اول دانشآموزان، دوباره میخواهیم از فرصت باقیمانده سال تحصیلی از دی ماه تا اردیبهشت استفاده کنیم و برنامه جبرانی داشته باشیم. این دسته از دانشآموزان، فرصتهای بیشتری برای جبران ضعف دارند، به ویژه اینکه بر مهارت نوشتن در دوره اول ابتدایی تمرکز کردیم. میخواهیم فرصتهای واقعی را دانشآموزان برای تمرین داشته باشند. هر قدر بتوانیم میزان آموزش حضوری را زیاد کنیم و ارتباط دانشآموز با معلم را در محیط مدرسه افزایش دهیم، قطعاً نتایج بهتری خواهیم داشت. این راهکاری است که بسیاری از نظامهای آموزشی برای مواجهه با این بحران در نظر گرفتهاند.
وی پیرامون فرصتهای ایجاد شده برای آموزش در بستر فضای مجازی، اظهار داشت: فضای مجازی با وجود تمام تهدیدها، فرصتهایی را نیز ایجاد کرده است. بستر فناوری امکان این را میدهد که ارتباط بین خانوادهها و دانشآموزان خیلی فراتر از کلاس درس قرار شود. منابع متعدد از طریق فضای مجازی در اختیار خانوادهها و دانشآموزان قرار میگیرد. معلمان برای اولین بار فرصت کردند خلاقیتها و توانمندیهای خود را با تولید محتواهای بسیار ارزشمند و خلاقانه ارائه کنند؛ چرا که ما پیش از این بسیار متمرکز عمل میکردیم و این مجال وجود نداشت. فناوری به هیچوجه نمیتواند جایگزین معلم باشد، اما میتواند به عنوان مکمل به غنی شدن و تنوع محیط یادگیری کمک کند.
گفتنی است برنامه «سلام تهران» برنامه صبحگاهی گروه اجتماعی شبکه پنج سیماست که از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۶:۳۰ تا ۹ صبح با بخشهای مختلفی چون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی با اجرای مصطفی امامی، صدیقه مرادی، فاطمه باقری، حافظ کاظمزاده، افشین عبداللهیان و علی مرادخانی روی آنتن شبکه پنج میرود.
انتهای پیام/ن
امتیاز شما
معاون سیما در احکامى جداگانه کورش مفاخری را به عنوان رییس مرکز طرح, برنامه و ارزیابى و سید باقر حاجى سید رضى را به سمت رییس مرکز تولید و فنى این معاونت منصوب کرد.
شبکه های سیما با تهیه و تولید ویژه برنامه های زنده و تولیدی جذاب و متنوع برای تابستان 1401، در تلاش هستند با رویکرد سرگرم آموزی در قالب هایی همچون «مجموعه های نمایشی»، «فیلم های سینمایی»، «برنامه های جذاب و شاد»، «مسابقه»، «برنامه های ترکیبی»، «معارفی»، «کودک و نوجوان»، «مستند»، «پویانمایی» و ... اوقات خوب و خوشی را برای مخاطبان رسانه ملی فراهم کنند.
استاد محمد على کریم خانى ذاکر و مداح اهل بیت و خواننده قطعه ماندگار آمدم ای شاه پناهم بده... غروب امروز در هفتاد و دو سالگی بر اثر ایست قلبى به ملکوت اعلی پیوست.
جشنواره فیلم های سینمایی تابستانه سیما با پخش بیش از 300 فیلم از سینمای ایران و جهان، در قاب تلویزیون تماشایی خواهد شد.
سریال «مستوران»، با نگاهی به داستانهای کهن ایرانی، از آخر این هفته روی آنتن شبکه یک سیما خواهد رفت.
در روزهای ابتدایی فصل تابستان با فیلمهای سینمایی و تلویزیونی شبکه های سیما همراه باشید؛ «شکست سخت» و «آسمان نیمه شب» 2 فیلک جدیدی هستند که این هفته از قاب شبکه های سیما تماشایی می شوند.
مرکز پویانمایی صبا با برنامه های جدید و متنوع به استقبال تابستان می رود.
با نزدیک شدن به جام جهانی ۲۰۲۲، شبکه ورزش نخستین برنامه مربوط به جام جهانی فوتبال را با عنوان «تا جام جهانی» از امشب (سهشنبه ۷ تیرماه) روانه آنتن میکند.
برنامه «تهران 20» سی و یکم خرداد ماه، با حضور دکتر"سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی" معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امورایثارگران به تشریح عملکرد و رویکرد بنیادشهید و امورایثارگران در دوران جدید مدیریتی پرداخت.
امشب یکشنبه، مستند دیگری از فینالیستهای فصل سوم مسابقه استعدادیابی «عصر جدید» که مربوط به خواننده جوان این برنامه است، روی آنتن شبکه سه سیما خواهد رفت.
چند سریال تلویزیونی از جمله «راه در رو»، «فرار از زندان» و «خوشنشینها» در باکس ویژه تابستان شبکه تماشا قرار گرفتند.
یکی از ویژگی های فصل نو، تقویت وجوه سرگرمی و نشاط تلویزیون با تولیدات جدید در ساختارهای متنوع است.
بر اساس نتایج نظرسنجی مرکز تحقیقات صدا و سیما، سریال «از سرنوشت 4 » پربیننده ترین سریال سیما در نیمه اول خرداد 1401 بوده است .
در روزهای پایانی اولین هفته از فصل تابستان با فیلم های سینمایی و تلویزیونی شبکه های سیما همراه باشید؛ «مکس شعبده باز»، «کلاس 83»، «شاهدی از غیب» و «کسی نمی تونه حریفت بشه» 4 فیلم جدیدی هستند که این هفته از شبکه های سیما دیدنی می شوند.
مستند «افغانستان من» با نیم نگاهی به تاریخ چند دهه قبل این کشور جمعه ۳ تیر ساعت ۲۱:۰۰ از شبکه دو سیما روانه آنتن خواهد شد.
بر اساس نظر سنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی ، برنامه « زندگی پس از زندگی » شبکه چهار سیما با ۹. ۲۷ درصد مخاطب ، پربیننده ترین ویژه برنامه افطار سیمای رسانه ملی بوده است .
پوستر مجموعه مستند «رخ مادر» به تهیهکنندگی امیرحسین اکاتی که به زندگی مادران شهدا میپردازد، رونمایی شد.
آیین تکریم و معارفه معاونان سابق و جدید سیما با حضور قائم مقام رییس رسانه ملی، مدیران سابق و جدید شبکه ها و مراکز معاونت برگزار شد.
اولین تصاویر از مجموعه تلویزیونی «آزادی مشروط» به تهیهکنندگی و کارگردانی مسعود دهنمکی منتشر شد.
این هفته شبکه نمایش به مرور فیلم های «پرویز پرستویی» می پردازد.
مراسم اختتامیه جشنواره «بهترینهای صد سال ورزش ایران» با حضور پیمان جبلی رییس سازمان صدا و سیما، محسن برمهانی معاون جدید سیما، وزیر ورزش مدیران سیما و همچنین مسئولان و پیشکسوتان و اهالی ورزش، در سالن همایشهای سازمان صدا و سیما برگزار شد.
جلسه فوق العاده معاون سیما و مدیران شبکه های تلویزیون همزمان با بازگشایی نمایشگاه کتاب و با حضور قائم مقام محتوایی و دبیر تحول رسانه ملی در مصلی تهران برگزار شد.
پویش «سلام فرمانده» شبکه سه سیما با استقبال خوب نوجوانان و گروههای سرود دانشآموزی همراه شده و تاکنون بیش از 5 هزار قطعه ویدئویی از آن ارسال شده است.
با حکم معاون سیما، مدیران جدید شش شبکه تلویزیونی منصوب شدند.
با حکم رییس رسانه ملی، معاون جدید رییس سازمان در امور سیما منصوب شد.
پخش سریال «برف بی صدا می بارد» از جمعه شروع می شود.
برنامه «به خانه بر می گردیم» جمعه ۱۰ تیرماه مصادف با اول ذی الحجه سالروز ازدواج فرخنده حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) که به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده است ویژه این مناسبت از ساعت ۱۶:۲۰ تماشایی می شود.
تامین برنامه شبکه تهران سیما برای روز های پنجشنبه و جمعه دو مستند دی دی و استیو مارتین را در قالب برنامه کمدین روی آنتن می برد.
جمعه این هفته ، شبکه نسیم میزبان «در حلقه رندان» می شود.
مستند ضد امریکایی «نمیتونیم نفس بکشیم» پنجشنبه ساعت 20 روی آنتن شبکه تهران می رود.
مستند «بی قرار» به کارگردانی سید احمد معصومی نژاد و بر اساس زندگی شهید مدافع حرم علی امرایی پنجشنبه ساعت 20 روی آنتن شبکه پنج سیما می رود.
معاون سیما به مناسبت رونمایی از سند تحول رسانه ملی، طی یادداشتی ، ضرورت بروزرسانی و پیشرفت در این عرصه را در امر تحول رسانه اجتناب ناپذیر دانست و معاونت سیما را بزرگترین بازوی اجرایی و عملیاتی تحقق سند راهبری تحول در سازمان صداوسیما توصیف کرد.
برنامه «تهران 20» هفتم تیرماه، با حضور مهندس" مجید آقازاده حبشی" معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی و آب و فاضلاب کشور به بررسی وضعیت آبرسانی در ایام تابستان پرداخت.
پویش مردمی هر خانه یک پرچم به مناسبت عید غدیر خم آغاز شد.
برنامه «از آسمان» در تازهترین قسمت خود که پنجشنبه ۹ تیر روانه آنتن شبکه دو سیما میشود به سراغ زندگی شهید سید مصطفی موسوی یکی از جوانترین شهدای مدافع حرم اهل بیت (ع) رفته است.
تصاویر جدید از مجموعه تلویزیونی «آزادی مشروط» به تهیهکنندگی و کارگردانی مسعود دهنمکی منتشر شد.
آخرین اپیزود سریال «تازه وارد» به کارگردانی حسن حبیبزاده امشب هشتم تیرماه روی آنتن شبکه سه سیما میرود.
شبکه پنج سیما، با شروع فصل تابستان ویژه برنامه های متنوع و جذابی را برای مخاطبان تدارک دیده است. این شبکه از اولین هفته تیرماه، سریال جدید داستان یک شهر را شروع به پخش کرده است و برنامه هایی نظیر «شهر امن»، «شب فیروزه ای»، «کهکشانیا»، «سلام تهران»، «پریزاد»، «شهرک رنگین کمان2»، «رنگین کمان»، «ماهرشو» و جشنواره فیلم های سینمایی را نیز در جدول پخش برنامه های تابستان خود جانمایی کرده است.