معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در برنامه صبحگاهی شبکه پنج سیما از نتایج آموزش در بستر فضای مجازی گفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سیما، رضوان حکیمزاده در «سلام تهران» با اشاره به مشکلات آموزش در فضای مجازی، گفت: در شرایطی که به جهت شیوع ویروس کرونا مجبور به تعطیل کردن آموزش حضوری شدیم و از بستر فضای مجازی استفاده کردیم، پرسش درباره میزان یادگیری و آسیبهای احتمالی این نوع آموزش مطرح بود. در این شرایط پیماشی را انجام داده و مقایسهای کردیم بین نتایج ارزشیابی سال تحصیلی گذشته دانشآموزان و دو سال پیش از آن، که ویروس کرونا هنوز شیوع پیدا نکرده بود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه گزارش تهیه شده، نشان داد که دانشآموزان در درسهای مهمی مثل فارسی و ریاضیات نسبت به دو سال قبل، نتایج بهتری نداشتهاند، گفت: این حاکی از این است که یادگیری کامل، کاهش پیدا کرده است. همچنین درصد دانشآموزانی که نیازمند به تلاش در ارزشیابیشان ثبت شده، افزایش پیدا کرده است. آمار تکرار پایهای که در سال تحصیلی گذشته در پایه اول داشتیم، نسبت به سالهای پیش از آن افزایش داشته است.
حکیمزاده با بیان اینکه پس از بازگشایی تدریجی و حضوری، گزارشهایی را از معلمان دریافت کردیم، افزود: دانش آموزانی که در دو سال گذشته در فضای مجازی درس خواندند، به ویژه کلاس دوم و سوم در مهارتهای خواندن و نوشتن، ضعف اساسی دارند. این ضعف به دلیل عدم تکرار و تمرین کافی، نبود برقراری ارتباط با معلم و نیز نبود نظارت رخ داده است. از طرفی آموزش به کودکان امری تخصصی است و پدر و مادران با وجود تلاشها در این امر تخصصی، موفق نبودهاند. موضوع افت تحصیلی مبتنی بر گزارشها، پیمایش انجام شده و مقایسهای است که بین نتایج ارزشیابی انجام شده است.
وی پیرامون دلایل افت تحصیلی، با اشاره به ویژگی فضای مجازی که متناسب با سن رشد کودکان برای یادگیری نیست، تصریح کرد: تمرکزی که یک کودک حتی در شرایط حضوری برای یادگیری دارد، از بزرگسالان کمتر است. اینکه بخواهیم تمرکز دانشآموزی را مدت طولانی صرفاً از طریق قاب تلفن همراه بدون تماس رودررو حفظ کنیم، کار دشواری است. همیشه تلاش میشود برای کودکان کتابهایی با قطع بزرگتر و خط درشتتر انتخاب کنیم و تصویر داشته باشد، اما از طریق فضای مجازی و تلفن همراه، تمرکز و توجه برای یادگیری رخ نمیدهد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به مشکلات زیرساختهای فناوری، اظهار داشت: زیرساختهای فناوری به اندازهای که انتظار داریم روان و راحت، طراحی نشده بودند که تنها معضل نظام آموزشی ما نیست و بسیاری از دیگر نظامها همین مشکل را داشتند. دسترسی به گوشیهای هوشمند و تبلت برای بسیاری از دانشآموزان فراهم نبود؛ البته تلاش شد از طریق برنامههای جایگزین مثل مدرسه تلویزیونی ایران، توضیح درسنامهها و باز نگهداشتن مدارس در مناطق روستایی و عشایری، آموزش ادامه پیدا کند، اما صرفاً تداوم آموزش نمیتواند به معنای آموزش با کیفیت باشد. معلمان و مدیران تلاش زیادی کردند، اما ضعف زیرساختها و آماده نبودن برای کار کردن در این فضا، از دلایل تشدیدکننده ضعف یادگیری در فضای مجازی بود.
حکیمزاده با اشاره به نقش خانودهها در یادگیری نیز گفت: اگر همراهی خانوادهها نبود، نگرانیها بیشتر شده و شاهد افت بیشتری بودیم. مادران در این مدت، بسیار زحمت کشیدند. در بررسی که راجع به تجربه یادگیری در دوره کرونا از ۲۰۳ هزار نفر از دانشآموزان دوره دوم ابتدایی انجام دادیم، ۷۵ درصد گفته بودند مادر خانه به ما کمک میکرد. اما این کار کاملاً تخصصی است؛ مثلاً به کودک کلاس اول ابتدایی به نوعی آموزش دهیم که یادگیری پایدار داشته باشد، کار سختی است و از این به بعد نیز خانوادهها نقش مهمی دارند. طبیعی است برای ایفای نقش مطلوب، خانوادهها نیز باید آموزش ببینند و آمادگیهای لازم را کسب کنند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای آموزش به خانوادهها، گفت: در استانهای سراسر کشور سعی شد از طریق مدرسه و بستر فضای مجازی و فضای شاد با خانوادهها ارتباط برقرار کنند و از طریق همین فضا، آموزشهای بسیاری بارگذاری شد. همچنین امکان دسترسی برای خانوادهها وجود داشت، ولی به دلیل تعطیلی آموزش حضوری و عدم امکان ارتباط رودررو با خانوادهها، این آموزشها در بستر فضای مجازی انجام نشد. به نظر میرسد نظام آموزشی ما و دیگر نظامهای آموزشی، غافلگیر شدند یعنی برای این موضوع از قبل پیشبینی نشده بود؛ به همین دلیل با وجود تلاشهای زیاد، برای دوران پسا کرونا هم نیاز است نقش خانوادهها را به شکل مؤثری در کنار مدرسه داشته باشیم تا آموزشهای مژثرتری ارائه شود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اجرای فاز اول طرح جبران و اثبات یادگیری دانشآموزانی در تابستان سال جاری، تصریح کرد: در درس های فارسی، علوم و ریاضیات نتایج قابل قبول و نیاز به تلاش در کارنامههای دانشآموزان درج شده بود، که ۱۴ جلسه آموزشی تا سوم شهریور به همت معلمان داوطلب و دانشجویان بسیجی دانشگاه فرهنگیان و دانشجو معلمان داوطلب، برگزار شد که نتایج بسیار خوبی داشت.
حکیمزاده با اشاره به دیگر برنامهها برای جبران ضعفهای آموزش در فضای مجازی، گفت: بعد از اتمام ارزشیابی نوبت اول دانشآموزان، دوباره میخواهیم از فرصت باقیمانده سال تحصیلی از دی ماه تا اردیبهشت استفاده کنیم و برنامه جبرانی داشته باشیم. این دسته از دانشآموزان، فرصتهای بیشتری برای جبران ضعف دارند، به ویژه اینکه بر مهارت نوشتن در دوره اول ابتدایی تمرکز کردیم. میخواهیم فرصتهای واقعی را دانشآموزان برای تمرین داشته باشند. هر قدر بتوانیم میزان آموزش حضوری را زیاد کنیم و ارتباط دانشآموز با معلم را در محیط مدرسه افزایش دهیم، قطعاً نتایج بهتری خواهیم داشت. این راهکاری است که بسیاری از نظامهای آموزشی برای مواجهه با این بحران در نظر گرفتهاند.
وی پیرامون فرصتهای ایجاد شده برای آموزش در بستر فضای مجازی، اظهار داشت: فضای مجازی با وجود تمام تهدیدها، فرصتهایی را نیز ایجاد کرده است. بستر فناوری امکان این را میدهد که ارتباط بین خانوادهها و دانشآموزان خیلی فراتر از کلاس درس قرار شود. منابع متعدد از طریق فضای مجازی در اختیار خانوادهها و دانشآموزان قرار میگیرد. معلمان برای اولین بار فرصت کردند خلاقیتها و توانمندیهای خود را با تولید محتواهای بسیار ارزشمند و خلاقانه ارائه کنند؛ چرا که ما پیش از این بسیار متمرکز عمل میکردیم و این مجال وجود نداشت. فناوری به هیچوجه نمیتواند جایگزین معلم باشد، اما میتواند به عنوان مکمل به غنی شدن و تنوع محیط یادگیری کمک کند.
گفتنی است برنامه «سلام تهران» برنامه صبحگاهی گروه اجتماعی شبکه پنج سیماست که از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۶:۳۰ تا ۹ صبح با بخشهای مختلفی چون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی با اجرای مصطفی امامی، صدیقه مرادی، فاطمه باقری، حافظ کاظمزاده، افشین عبداللهیان و علی مرادخانی روی آنتن شبکه پنج میرود.
انتهای پیام/ن
امتیاز شما
جلسه فوق العاده معاون سیما و مدیران شبکه های تلویزیون همزمان با بازگشایی نمایشگاه کتاب و با حضور قائم مقام محتوایی و دبیر تحول رسانه ملی در مصلی تهران برگزار شد.
آیین تکریم و معارفه معاونان سابق و جدید سیما با حضور قائم مقام رییس رسانه ملی، مدیران سابق و جدید شبکه ها و مراکز معاونت برگزار شد.
جلسه تکریم و معارفه مدیران سابق و جدید شبکه های یک، دو، چهار، قرآن، آموزش و امید تلویزیون با حضور معاون سیما و دیگر اعضای شورای مدیران این معاونت برگزار شد.
در روزهای پایانی این هفته، 9 فیلم «مرز مرگ و زندگی»، «آتش بیدادگر»، «پسر من»، «تام و جری»، «پزشکان»، «گرین لند»، «فوران»، «لبه پرتگاه» و «در جستجوی اگنس»آثار جدیدی هستند که این هفته از قاب شبکه های سیما تماشایی می شوند.
پویش «سلام فرمانده» شبکه سه سیما با استقبال خوب نوجوانان و گروههای سرود دانشآموزی همراه شده و تاکنون بیش از 5 هزار قطعه ویدئویی از آن ارسال شده است.
مسعود احمدی افزادی پس از چهل و چهارماه سکان شبکه آموزش سیما را به علی عبدالعالی داد.
مرجانه گلچین، بازیگر سینما و تلویزیون مجری قسمت اول برنامهای تحت عنوان «بالان» از گروه خانواده شبکه دو سیما شد.
روزهای پایانی اردیبهشت ماه با فیلمهای سینمایی و تلویزیونی شبکه های سیما همراه باشید؛ «پرستار پدر»، «فروچاله»، «ماه درخشید»، «سلول شماره 7»، «گرین لند»، «مخزن»، «سیگنال»، «تاریخ شخصی دیوید کاپرفیلد» و «موج صوتی» 9 فیلم جدیدی هستند که این هفته از شبکه های سیما تماشایی می شوند.
این هفته شبکه نمایش به مرور فیلم های «پرویز پرستویی» می پردازد.
مراسم اختتامیه جشنواره «بهترینهای صد سال ورزش ایران» با حضور پیمان جبلی رییس سازمان صدا و سیما، محسن برمهانی معاون جدید سیما، وزیر ورزش مدیران سیما و همچنین مسئولان و پیشکسوتان و اهالی ورزش، در سالن همایشهای سازمان صدا و سیما برگزار شد.
روز گذشته آیین تودیع مدیر پیشین و معارفه مدیر جدید شبکه دو سیما با حضور مدیران و برنامه سازان این شبکه برگزار و طی آن از زحمات محمدرضا جعفریجلوه قدردانی و حامد بامروتنژاد به عنوان مدیر جدید این شبکه معرفی شد.
بر اساس نظر سنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی ، برنامه « زندگی پس از زندگی » شبکه چهار سیما با ۹. ۲۷ درصد مخاطب ، پربیننده ترین ویژه برنامه افطار سیمای رسانه ملی بوده است .
اولین تصاویر از مجموعه تلویزیونی «آزادی مشروط» به تهیهکنندگی و کارگردانی مسعود دهنمکی منتشر شد.
به دلیل پخش بازی پرسپولیس ـ سپاهان، در روز شنبه (۲۴ اردیبهشت ماه)، پخش «عصر جدید» با یک روز جابهجایی، جمعه (۲۳ اردیبهشت ماه) روی آنتن خواهد رفت.
پوستر مجموعه مستند «رخ مادر» به تهیهکنندگی امیرحسین اکاتی که به زندگی مادران شهدا میپردازد، رونمایی شد.
با حکم معاون سیما، مدیران جدید شش شبکه تلویزیونی منصوب شدند.
با حکم رییس رسانه ملی، معاون جدید رییس سازمان در امور سیما منصوب شد.
شبکه هاى تلویزیون به مناسبت بازگشایى سى و سومین دوره نمایشگاه بین المللى کتاب، با تدبیر معاون سیما، عملیات رسانه ایی متفاوتی براى بازنمایى این رویداد بزرگ فرهنگی کشور در دستور کار قرار دادند.
رئیس کمیته پایش جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در برنامه عیار شبکه افق گفت: هشت سال فرصت داریم که برای افزایش جمعیت کاری انجام دهیم وگرنه اگر به تله جمعیت بیفتیم کار خیلی مشکل میشود.
«میان دو منزل» به تهیه کنندگی و کارگردانی بهروز سبط رسول پرتره ای از استاد عثمان پرست به مناسبت درگذشت این هنرمند پیشکسوت پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت ساعت ۲۲ از شبکه مستند پخش می شود.
همزمان با برگزاری سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از کتاب حکمرانی اقتصاد بین المللی رونمایی شد و همچنین کتاب 976 روز در پس کوچه های اروپا که به چاپ سیزدهم نیز رسیده است در این نمایشگاه خودنمایی می کند.
جدول پخش برنامه های آموزشی مدرسه تلویزیونی ایران روز پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت اعلام شد.
سردار سرتیپ پاسدار ابوالفضل شکارچی، معاون فرهنگی و تبلیغات ستاد کل نیروهای مسلح و سخنگوی ارشد نیروهای مسلح، سهشنبه 27 اردیبهشت در دفتر کار برنامه «از آسمان» حضور یافت.
برنامه «شب نشینی» شبکه جام جم با حضور محمد عبدالعلی پور روی آنتن میرود.
برنامه صبح پارسی فردا با حضور علیرضا محمودی بر روی آنتن میرود.
پویش ملی «پاراگراف طلایی» که به همت طراحان ویژه برنامه «نورا» راهاندازی شده تا پایان نمایشگاه کتاب ادامه دارد.
روز گذشته در مراسمی با حضور وزیر ورزش و جوانان و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه های شاخص شبکه پنج سیما در حوزه جمعیت و فرزند آوری تجلیل شد.
مستند جذاب و تماشایی «کمدین» این هفته مروری بر آثار دو کمدین مشهور ایتالیایی باد اسپنسر و ترنس هیل خواهد داشت.
انیمیشن «گولوبولا» با موضوع کرونا و بهداشت و درمان از شبکه نهال پخش می شود.
علل اختلالات خواب را در برنامه امروز «خانه مهر» بررسی خواهیم کرد.
فعالیت مجمع ناشران انقلاب اسلامی موضوع بحث صبح پارسی بود.