به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سیما، به نقل از روزنامه جام جم، فصل اول مسابقه سرنخ در۳۰ قسمت تولید و پخش شد که ماهیت آن رمزگشایی ازپروندههای جنایی با در اختیار داشتن سرنخها بود. اما در فصل دوم چالش جدیدی برای شرکتکنندگان ایجاد شد که از صحنه جرم گرفته تا بازجویی و رسیدن به مجرم اصلی را شامل میشد. این درحالیاست که مسابقات جنایی پیشین بیشتر مبتنی بر چالشهای مرتبط با یافتن سرنخها بنا میشد. اما اینبار مسابقه سرنخ فراتر رفته و وضعیت بعد از اتفاق وحادثه را موردتوجه قرارمیدهد. شرکتکنندگان باید ضمن یافتن ارتباط منطقی میان سرنخها در پرونده با روش بازجویی درست از متهمین، به پاسخ درست برسند.حال این مسابقه به فصل سوم رسیده و در سری جدید گروههای دونفره برای پیداکردن جواب پروندههای جنایی راه پرپیچوخمی در پیش دارند که باید از آن عبور کنند. اینبار شرکتکنندگان با گذر از مراحل عملیاتی و کسب کارتهای طلایی و نقرهای به سرنخ و مظنونین دست مییابند.فصل جدید سرنخ به تهیهکنندگی وکارگردانی آریا طاهری بهتازگی روی آنتن شبکه نسیم رفته است که به همین بهانه جامجم با کامران تفتی مجری برنامه، حمیدرضا پگاه، آیدین ختایی، مجید پتکی وکارآگاه حسین طالبیان که در این برنامه حضور دارند هم گفتوگویی داشته که در ادامه میخوانید.
سرنخ؛ بزرگترین مسابقه پلیسی تلویزیون
آریا طاهری چند سالی است اجرا و کارگردانی برنامههای مختلفی را در شبکههای مختلف بهخصوص شبکه نسیم بر عهده داشته است. ازجمله برنامههای هوش برتر، نسیم دانش و میانبر. او سه فصل از مسابقه سرنخ را تهیه کرده که در فصل دوم اجرای آن را نیز بر عهده داشت. وی در گفتوگو با جامجم در خصوص ویژگیهای فصل جدید و تفاوت آن با دو فصل قبلی برنامه توضیح میدهد: میتوانم بگویم محوریت برنامه در دو فصل قبلی حل پروندههای جنایی ــ معمایی بود. در این فصل هم همچنان پیگیر حل یک پرونده جنایی هستیم. اما در فصل اول و دوم با یک سازوکاری خودمان سرنخها را به شرکتکنندگان میدادیم و همچنین پنج مظنون به آنها معرفی میکردیم و شرکتکنندهها از بین آنها انتخاب میکردند. در این انتخاب مظنون و سرنخ مرحلهای را در نظر نمیگرفتیم که بخواهند بر اساس یک امتیاز یا انجام کاری سرنخی را دریافت کنند. اما الان ما در ساختار فصل سوم، مظنون و سرنخ را منوط به پشتسرگذاشتن یکسری مراحل برای شرکتکنندهها قرار دادهایم. حال این مراحل میتواند پرسش و پاسخ و حتی مراحل عملی باشد که باید شرکتکنندههاین چالشها راپشتسربگذارند.بههمیندلیل شرکتکنندهها نیاز دارند تا برای اینکه به مظنون برسند، مراحل عملیاتی را پشتسر بگذارند.
وی همچنین میافزاید: یک عملیات ویژه در این فصل داریم که به لحاظ بدنی نیازمند آمادگی جسمانی بالایی بوده و بسیار سخت در آن منتور یا «یارا»ی آیدین ختایی کار شده است. از اینرو شرکتکنندهها باید از لحاظ بدنی و فیزیکی هم آمادگی حضور در این مسابقه را داشته باشند. آیدین ختایی بهواسطه قدرت بدنی بالایی که دارد و همچنین حضور در برنامههای تلویزیونی مثل «تهمتن» برای این بخش گزینه مناسبی بود. در ادامه ما یک بخش تیراندازی در این فصل داریم که یارا یا منتور آن حمیدرضا پگاه است و شرکتکنندهها باید این مرحله را پشتسر بگذارند. نکته جالب اینکه ممکن است این تیراندازی در خودروی پلیس در حال حرکت یا پشت موتورسوار باشد و ما سیبلهایی را در مسیر طراحی کردهایم که میتواند مجرمانی باشند که در حال فرار هستند و شرکتکنندهها باید به دست و پای آنها شلیک کنند و کارت طلایی بگیرند و نباید به سر آنها شلیک کنند؛ چون در این صورت کارت نقرهای میگیرند. ما برای حل پروندههای جنایی هم یک یارا داریم که کارآگاه حسین طالبیان است که کارآگاهی ویژه است و در فصلهای قبلی مشاور ما بود و این بار مقابل دوربین رفته و او نیز حال و هوای جذابی را به مسابقه داده است.
طاهری در ادامه هم درباره بخشهای دیگر برنامه عنوان میکند: ما در ابتدای برنامه شرحی از پرونده به شرکتکنندهها داده و یک تصویر«پی او وی»ازصحنه جرم به آنها نشان میدهیم و راجع به این بخش از آنها سؤال و جواب میکنیم و برای پاسخهای درست کارت نقرهای میدهیم که با کارتهایشان میتوانند سرنخ دریافت کنند. اما در ادامه کارتهای طلایی بیشتر به کارشان میآید.این فصل ازبرنامه در۵۲قسمت طراحیشده که وی درباره تولیدفصلهای بعدی هم میگوید:امیدواریم بازخوردهای خوبی از مخاطبان بگیریم و کار به فصلهای دیگر هم برسد. با اینحال من فکر میکنم سرنخ این ظرفیت را دارد که همچنان ادامهدار باشد.
طاهری در فصل قبلی در کنار تهیهکنندگی، اجرای برنامه را هم برعهده داشت. اما این بار سراغ مجری دیگری رفته که در کنار هنرمندان فضای دیدنی را ایجاد میکنند که پیرامون این موضوع توضیح میدهد: یکی از دلایلی که باعث شد خودم فقط تهیهکننده کار باشم و اجرا را به دوستان دیگر بسپارم، این بود که بهدلیل گسترده شدن برنامه در سری جدید، تهیهکنندگی و کارگردانی این فصل از سرنخ نیاز به تمرکز بیشتری داشت؛ چون سرنخ بزرگترین مسابقه پلیسی بوده که تاکنون ساخته شده است. به همین دلیل من نمیتوانستم فرصتی برای اجرا در کنار کارگردانی و تهیهکنندگی داشته باشم؛ برای همین تصمیم گرفتیم از آقای کامران تفتی دعوت به همکاری کنیم که تجربه زیادی در این زمینه دارد و به برنامه ارزش افزودهای هم میدهد.
وی درباره تعامل مخاطبان با برنامه میافزاید: در این فصل هم بینندهها میتوانند با ارسال پیامک مربوط به مظنونان، مجرم اصلی را انتخاب کنند و پیامک بزنند. میتوانم به جرات بگویم ما در فصل دوم آمار پیامکی نسبتا بالایی را برای مشارکت مخاطبان داشتیم؛ ضمن اینکه در فصل دوم۱۰نماینده مجلس نظرات مثبتی درباره برنامه داشتند و تقدیرهایی هم از برنامه توسط نهادهای مختلف صورت گرفت. بنابراین ما مقبولیت برنامه را هم بین مردم و هم مسئولان داریم.
قطعا ساخت چنین مسابقهای چالشهایی را به همراه دارد که طاهری در اینباره میگوید: یکی از چالشهای ساخت سرنخ بخشهای مختلفی است که برایش طراحی کردهایم. ما هم بخش استیج داریم و هم بخشهای بیرونی که باید شب تصویربرداری کنیم. از آنجایی که تماشاچی هم داریم، بخشهایی را هم باید در روز میگرفتیم. بخشهای بازجویی و پشتصحنه هم داریم و همین تعدد بخشها نیازمند یک مهندسی و برنامهریزی دقیق است؛ چون سرنخ شبیه کارهای نمایشی است. از اینرو جزئیاتی دارد که در کار مهم است.
طاهری در پاسخ به این سؤال که آیا در این فصل هم ازپروندههای واقعی استفاده کرده و اینکه اصولا پروندههایی که کار میکند به نتیجه رسیده و یا برخی از آنها همچنان باز است هم بیان میکند: ما دراینسری خیلی سراغ پروندههای واقعی نرفتهایم. ولی خب پروندهها خیلی هم غیرواقعی نیستند. یعنی آنچه را که در دنیای واقعی بررسی کنید، مصداقش را میتوان قطعا پیدا کرد.
مجری «هوش برتر» درباره تاثیر چنین برنامههایی روی مخاطب هم عنوان میکند: «سرنخ» از زمان شکلگیری در شبکه نسیم، سعی کرد باعث کاهش برخی آسیبهای اجتماعی در جامعه باشد. چون بزرگترین مسابقه پلیسی است که تا الان در تلویزیون ساختهشده و ما سعی کردیم که تمام بخشهای پلیس که ماموریتهای سختی دارند را بهنمایش بگذاریم؛ در فصول قبل هم روال کار اینگونه بود. از آنجایی که پلیس برای رسیدن به یک مجرم مراحل متنوع و مختلفی را پشت سر میگذارد، ما هم سعی کردیم برای حل آن پروندههایی که مختص پلیس آگاهی بود و این سیر را پیش میبرد، بخشهای دیگر پلیس را هم به برنامه اضافه کنیم و گروههای شرکتکننده را به آن چالشها هم وارد کنیم.در سری قبل این برنامه بانوان هم حضور داشتند که وی درباره عدم حضور آنها در فصل جدید هم میگوید: ما بخش حضور بانوان را در این فصل از دست دادیم، ولی برنامهریزی میکنیم برای فصول بعدی یکسری بخشهای عملیاتی را برای بانوان در نظر بگیریم که بانوان هم بتوانند در مسابقه شرکت کنند؛ چون بههرحال بخشی از نیروی پلیس را بانوان تشکیل میدهند. در پایان هم باید از حمایت های دکتر خوشرو مدیر شبکه نسیم و همچنین سردار منتظرالمهدی تشکر کنم که باعث تولید و دوام این برنامه شدند.
یک مسابقه کاملا متفاوت و جنایی
کامران تفتی در کنار بازیگری، کار اجرای چند برنامه تلویزیونی را هم برعهده داشته، ازجمله: وقتشه، هموطنز و دستفرمون که توانسته مورد توجه مخاطبان هم قرار بگیرد. وی اینبار «سرنخ» شبکه نسیم را در دست گرفته که در این رابطه به جامجم میگوید: همیشه اجرای برنامه تلویزیونی بهسبب دوربودن از فضای نمایشی و ارتباط مستقیم با مخاطب و زدن حرفهای دلی برایم جذاب بوده و هست. «سرنخ» هم از برنامههای برجسته جدید شبکه نسیم است که ساخته دوست عزیزم آریا طاهری است و بهخاطر ویژگیهایی که دارد، خوشحالم که در این پروژه حضور دارم.
وی درادامه درباره علاقهاش به این ژانر میافزاید:من عاشقانه ژانر جنایی پلیسی را دوست دارم وبیننده سرنخ در فصلهای قبلی بودم. اما بعدتر که پیشنهاد اجرای آن توسط آریای عزیز به من شد،احساس کردم بسیاربرنامه جذابی است.چون هم دلم برای مخاطبان شبکه نسیم تنگ شده بود،هم تمایل زیادی به تجربه جدید داشتم. چه چیزی بهتر از یک مسابقه کاملا متفاوت و جنایی!
تفتی در پاسخ به این سؤال که سرنخ چقدر میتواند برای مخاطب امروز جذاب و دیدنی باشد هم بیان میکند: روزها و ساعتها در اتاق فکر «سرنخ» به همفکری و تبادلنظر گذشت تا چگونه مخاطب تیزهوش امروزی را به مدت ۷۸ دقیقه برای حل یک پرونده جنایی پای تلویزیون نگه داریم. بههمیندلیل میتوانم بگویم ساختار سرنخ بهطور کلی در سری جدید عوض شده و امروز به یکی از بزرگترین برنامههای شبکه نسیم تبدیل شده است. در این مسابقه تیمها باید مسیر سختی از عملیات و پرسش و پاسخ را برای رسیدن به سرنخ و مظنون پروندهها طی کنند. اصل و قرار ما با طرفداران سرنخ سر جای خود، که قرار است یک پرونده جنایی را هم حل کنیم. من امیدوارم و فکر میکنم فصل جدید سرنخ بهشدت برای مخاطبان دلچسب باشد.
منتور گروهها در تیراندازی هستم
حمید رضا پگاه بازیگر مجموعههایی چون: گیلهوا، خانه امن، زاویه هفتم و آوای باران اصولا با کارهای پلیسی بیگانه نیست و تجربه حضور در چنین آثاری را دارد. وی درگفتوگو باجامجم درباره حضورش دراین برنامه توضیح میدهد: شروع بازیگری من با بازی در فیلم پلیسی بود.به همین دلیل این ژانر همیشه برایم جذاب و دارای پیچیدگیهای شخصیتی برای بازی بوده و تاکنون نیز فیلمهای پلیسی و امنیتی زیادی بازی کردهام اما مسابقه سرنخ متفاوت از کارهای گذشتهام است، چرا که این بار قرار است رمز و رازهای پروندههای جنایی نه در سیر نمایشی؛ بلکه در روال یک مسابقه و توسط شرکتکنندگان علاقهمند به موضوعات پلیسی حل شود.
وی ادامه میدهد: امیدوارم که فصل سوم هم با تنوع بخشهای عملیاتی و نحوه امتیازگیری گروهها برای رسیدن به سرنخ و مظنونان همچنان برای مخاطبان شبکه نسیم و طرفداران سرنخ جذاب و مورد قبول باشد.
پگاه درباره نقشی که خودش در این مسابقه دارد، میگوید: قراراست در این سری مسابقه پلیسی سرنخ، من منتور (یارا) گروهها در بخش تیراندازی باشم. گروههای شرکتکننده برای رسیدن به مظنونان باید کارتهای طلایی کسب کنند که یکی از آن مراحل دادن کارت تیراندازی است. حال این تیراندازی انواع دارد! ممکن است سیبل ثابت باشد یا در یک خودرو پلیس یا ترک موتور پلیس به نشانهای موجود در اطراف یک پیست طراحی شده شلیک کنند. هرکدام از این موارد روال و روش خودش را دارد که من به آنها در این زمینه کمک میکنم.
وی در پایان درباره تجربه قرار گرفتن در این فضا و این مسابقه هم عنوان میکند: بودن در کنار گروه بزرگ سرنخ برایم بسیار دلنشین و جذاب است. امیدوارم مخاطبان این برنامه هم آن را دوست داشته باشند.
از کشف رموز جنایی لذت میبرم
آیدین ختایی ورزشکاری است که تجربه بازیگری واجرای تلویزیونی را هم دارد. او در مجموعههای «مختارنامه» و «کلانتر» حضور داشته و همچنین اجرای مسابقه «تهمتن» را به همراه بهداد سلیمی برعهده داشته است. او این بار یکی از «یارا» یا منتور سرنخ است که در این رابطه به جامجم میگوید: از اولین تجربه حضور من در رسانه مدت زیادی گذشته اما همیشه و همچنان مدیوم تلویزیون برای من جذاب است. آخرین تجربه اجرایم مسابقه تهمتن شبکه نسیم بود، برنامهای که بودن در محیط سخت ورزشی و حتی مسابقه قویترین مردان ایران شبکه سه را برایم تداعی میکرد.
وی همچنین میافزاید: سری جدید مسابقه سرنخ بخشهای جدیدی در خود جای داده که یکی از آنها مأموریتهای سخت پلیسی است که آمادگی جسمانی زیادی را میطلبد و گروههای شرکتکننده ناگزیرند تا از سد آنها عبور کنند. من در این قسمت در کنار و همراه شرکتکنندهها هستم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا بیننده فصلهای قبلی این برنامه هم بوده یا نه میگوید: من بیننده دو فصل قبلی مسابقه بودهام و خودم از کشف رموز جنایی لذت میبرم. به همین دلیل پیشنهاد حضورم در فصل سوم آن از دو جهت مراحل عملیاتی و معماهای جنایی برایم جذاب بود و پذیرفتم. امیدوارم که بینندگان نیز آن را بپسندند.
تجربه بیش از دو دهه کارآگاهی در سرنخ
کارآگاه حسین طالبیان که پیش از این هم در برنامه«برمودا»حضور داشت ودرسری قبل مشاورسرنخ بود، اینبار مقابل دوربین این برنامه آمده و در گفتوگو با جامجم بیان میکند: من بیش از ۲۰ سال درمجموعه آگاهی و بهعنوان کارآگاه پیگیر پروندههای گوناگون بهخصوص جنایی و قتل بودم تا اینکه به درخواست تهیهکننده محترم برنامه و در قالب یک مسابقه پلیسی تلویزیونی سعی بر ارائه اندوخته تجربه این بیستواندی سال کار تخصصی را دارم.وی ادامه میدهد: خودم بیننده پروپاقرص دو فصل قبلی سرنخ و بهعنوان مشاور در کنار گروه تولید بودم اما این بار قرار است در کنار گروههای شرکتکننده برای حل یک پرونده جنایی به آنها یاری برسانم که تجربه جالبی است. در طول خدمتم به مجموعه آگاهی مشابه چنین پروندههایی را اغلب حل کرده و پشتسر گذاشتهام. حالا باید دید که علاقهمندان به مسائل جنایی و پلیسی چقدر در این راه موفق خواهند بود.طالبیان در پایان درباره این تجربه بیان میکند: بودن در یک برنامه پلیسی جنایی جذاب و پرمخاطب و موفق برایم مایه مباهات است و حس میکنم ثمره بخش زیادی از عمرم را نمایان میکنم. همچنین تلاشم بر آن است تا نمادی درست و شکیل از کارآگاهان را در تلویزیونبه نمایش بگذارم.
پلیس متفکر و تیزبین را بازی میکنم
مجید پتکی که این اواخر مجموعه «بازپرس» را روی آنتن داشت، در آثار بسیاری ایفای نقش کرده است. از جمله: در کنار پروانهها، ابر میبارد، دلدادگان و راه شب. وی که برای نخستین بار در چنین مسابقهای حضور دارد، در گفتوگو با جامجم بیان میکند: من به دعوت یکی از دوستان یعنی آقای ابراهیمی که مدیر برنامهریزی «سرنخ» بود برای بخش نمایشی این مسابقه دعوت شدم. وقتی در جریان کارقرار گرفتم، به نظرم ایده جذابی آمد. جذابیتش برای من نقش پلیس بود که بازی در چنین نقشهایی به خصوص پلیس تجسس و آگاهی را خیلی دوست دارم. به همین دلیل با افتخار در این برنامه حضور پیدا کردم.
وی همچنین میافزاید: به عنوان یک بازیگر که نقش مشاغل و افراد مختلف را بازی میکنیم، موظف هستیم و یاد گرفتهایم به سرعت خودمان را به آن نقش نزدیک و آنها را به درستی بازی کنیم زیرا افرادی در جامعه حضور دارند که در این مشاغل هستند و با چنین مشاغلی زندگی کردهاند. این افراد ممکن است همراه خانوادههایشان چنین آثاری را تماشا کنند؛ از این رو ما باید آن نقشها را درست بازی کنیم. پلیس هم یکی از آن مشاغلی است که باید آن را به گونهای درست بازی کنیم تا تصویری واقعی از آن نقش در ذهن مخاطب نقش ببندد؛ ضمن اینکه بازیگر باید با دقت در جزئیات آن شغل ورود پیدا کند. بنابراین چنین نقشهایی مسئولیت سنگینی برای بازیگر به همراه دارد.
پتکی در تکمیل گفتههایش ادامه میدهد: تا پیش از سرنخ تجربه بازی در قاب آیتم نمایشی آن هم در مسابقه پلیسی را نداشتم. از طرفی حضور در این مسابقه سرعت و دقت بالایی را میطلبید که برایم تجربه جالبی بود. یعنی دقت در کیفیت کار و سرعت در تولید. ضمن اینکه نقش یک کارآگاه پلیس را در بخش نمایشی این مسابقه داشتم. به هر حال ما در نیروی پلیس کشورمان کارآگاهان برجستهای داریم. در فیلمها و سریالهای بسیاری هم بازیگران بسیاری چنین نقشهایی را ایفا کردهاند. حال این مهم در سرنخ برعهده من قرار گرفت. در بین دوستان و رفقای خودم غیر از هنر، دوستان پلیس هم دارم که از دقت نظر و نوع گفتار و تیزبینیشان الگو گرفتم تا اگر زمانی چنین نقشی به من واگذار شد، بتوانم از الگوی ذهنی که دارم در اجرا استفاده کنم که فکر میکنم این شرایط در این مسابقه برایم مهیا شده است.
بازیگر سریال دلدادگان همچنین میگوید: با توجه به اینکه بیننده در فیلمها و سریالها بسیاری نقش کارآگاه را دیده است، سعی کردم در سرنخ این نقش را متفکر، تیزبین و احساساتی ببینم و بازی کنم؛ درست مانند همه کارآگاههای خوبی که در پلیس کشور فعالیت میکنند. امیدوارم تماشاگر خوشش بیاید.
وی درپایان هم درباره فضای این برنامه توضیح میدهد: فضای این کار برای من بسیار جذاب و دوستداشتنی بود.چون جمعی جوان پرانرژی و با استعداد دورهم جمع شده بودندواین برنامه را میساختند.ازهمکاری با این گروه خیلی لذت بردم. فکر میکنم تهیهکننده جوان این برنامه در آینده اگر بخواهد آثار پلیسی بسازد،میتواند حرفی برای گفتن داشته باشد. آرامشی که او در کار داشت به همه گروه منتقل میشد. درکل خوشحالم که عضوی ازاین گروه هستم وامیدوارم مردم هم آن رادوست داشته باشند.
انتهای پیام/ن