به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سیما، صبوری دربارهی سوژهی این فیلم مستند گفت: فیلم مستند «اقرار» داستان مردی است که در دوران نوجوانی دچار خطایی میشود و به همین واسطه زندگیاش نابود شده و تا آستانه مرگ پیش میرود؛ اما در یک بزنگاه با ارادهای قوی خود را نجات میدهد. در حال حاضر، او مدیر کارخانهی بازیافت است و به همنوعان خود کمک میکند؛ به معتادانی که میخواهند ترک کنند راهنمایی و از آنها حمایت مالی میکند؛ در واقع برایشان کارآفرینی میکند.
وی اضافه کرد: سید محمد فاطمی شخصیتی بسیار خاکی و دغدغهمند است و با توجه به هدفی که در زندگیاش انتخاب کرده که کمک به همنوعان خودش است، تمام همکاری لازم را انجام داد.
این فیلمساز مستند دربارهی توجه خود به این موضوع گفت: ما این مستند را به این امید ساختیم که بر تغییر مسیر زندگی قشر کارتنخواب و معتادان اثر بگذارد و همچنین نگاه جامعه را به این سمت جلب کند که کارتنخواب، به مثابه یک آشغال دور انداختنی نیست، بلکه میتواند خود را بازیابی کند و به عنصر مهمی در جامعه تبدیل شود. به عبارت دیگر، زاویه نگاه «رو به زندگی» یکی از ویژگیهای مهم مستند «اقرار» است که آن را از سایر فیلمهای تولید شده با این موضوع متمایز میکند.
صبوری با تاکید بر ضرورت استفاده از گروههای مردمی برای کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد گفت: کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد که سرفصلی گمشده است، بسیار جدی و مهمتر از آن چیزی است که ما به آن فکر میکنیم. متاسفانه در این موضوع انگیزهسازی صورت نمیگیرد و دوستان میخواهند به زور معتادان را ترک بدهند. این اتفاق درحالی است که مقام معظم رهبری بر استفاده از گروههای مردمی در این مسیر تاکید دارند، اما عدهای گروههای مردمی را هم زمین زدهاند! ما در فیلم مستند «اقرار» سعی کردیم گوشهای از این پتانسیل مردمی را معرفی کنیم.
او دربارهی روند تولید فیلم و فرم روایی آن هم توضیح داد: حدود ۲ ماه پژوهش و پیش تولید داشتیم و پس از ۲۰ روز فیلمبرداری حدود ۱ ماه هم برای مراحل پس تولید زمان صرف شد. این فیلم مستند با یک تیم حرفهای از مجموعه رسانهای که در شهرستان لارستان استان فارس فعالیت دارند، تولید شد.
صبوری در پاسخ به این سوال که آیا سینمای مستند توانسته برای حل معضلات اجتماعی به خوبی عمل کند یا خیر، گفت: ایدهآلترین شکل ممکن این است که فیلم مستند فقط برای تماشاگران جشنواره ساخته نشود. خوب نیست که فقط عدهای بیایند بنشینند و فیلم را ببینند، بلکه مسئولان باید به سینمای مستند بهخصوص مستند اجتماعی به چشم یک گوی جادویی نگاه کنند که میتوانند به وسیله آن تمام جامعه را رصد کنند و از آن بهره ببرند. متاسفانه مسئولان از این پتانسیل غافل هستند.
تهیهکننده: امین دلخسته، فیلمبردار: محمدرضا تازه و علیرضا غفورزاده و تدوین: محمدرضا تازه.
براساس این گزارش، فیلم مستند «اقرار» امشب چهارشنبه ۳۰ آبان ماه ساعت ۲۱ از شبکه مستند سیما پخش میشود و بازپخشهای آن فردا پنجشنبه ۱ آذرماه ساعت ۹ صبح و ۲۴ خواهد بود.
انتهای پیام/ن