به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سیما، نشست خبری و رونمایی از پوستر هفتمین دوره جشنواره تلویزیونی مستند صبح امروز (یکشنبه 28 خرداد) با حضور یاسر فریادرس قائممقام شبکه مستند و دبیر هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند و مهدی میر تیموری دبیر اجرایی این رویداد در معاونت سیما برگزار شد.
در این نشست فریادرس با اشاره به آغاز هفتمین دوره جشنواره تلویزیونی مستند گفت: امروز با رونمایی از پوستر و فراخوان، جشنواره تلویزیونی مستند آغاز میشود. میتوانم بگویم جشنواره تلویزیونی مستند، پرمخاطبترین جشنواره مستند کشور است و از این بابت که آثار از تلویزیون پخش میشود و مخاطب میلیونی دارد، تبدیل به جشنواره مهمی برای اهالی مستند شده است.
وی اضافه کرد: امسال برای دومین سال متوالی مجموعه مستند را در جشنواره خواهیم داشت. نمایش مجموعه مستندها برای ما بسیار مهم است و هیچ جشنواره دیگری این بخش را ندارد و از این بابت منحصربهفرد است. علاوه بر این، امسال برای دومین سال متوالی اختتامیه جشنواره در شهرستان برگزار میشود. میخواهیم همه ظرفیتها را درگیر این جشنواره کنیم و مخاطب ما نیز از سراسر کشور است.
فریادرس با اشاره به حامیان این جشنواره گفت: در این دوره از جشنواره تعدادی از نهادها ما را همراهی میکنند. سازمان سینمایی سوره، مرکز رسانهای نهضت، شرکت ملی نفت ایران و شهرداری برای برگزاری بهتر این رویداد در کنار ما هستند.
قائممقام شبکه مستند از افزایش حق پخش آثار راهیافته به جشنواره خبر داد و گفت: در بعضی بخشها جوایز دوبرابر شده است و این موضوع در راستای حمایت از مستندسازان میتواند انگیزهای برای آنها باشد.
فریادرس افزود: بسیاری از مستندسازانی که به جشنواره تلویزیونی مستند راه پیدا میکنند، در دیگر جشنوارهها نیز حضور داشتهاند، به گفته آنان بازخورد حضور در جشنواره تلویزیونی مستند بسیار زیاد است، چون مخاطب گسترده است. ما به این مخاطب افتخار میکنیم و سعی میکنیم بهترینها را برایشان به تصویر بکشیم.
فراخوان جشنواره امروز منتشر میشود
دبیر هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره تعداد اثری که به جشنواره راه پیدا میکنند، گفت: فراخوان جشنواره از امروز منتشر میشود و مستندسازان میتوانند آثار خود را ارسال کنند. گفتنی است سال گذشته حدود ۶۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد که هیئت انتخاب ازاینبین آثاری را انتخاب کردند.
قائممقام شبکه مستند در پاسخ به سؤالی درباره اینکه برخی مستندهای برگزیده در جشنوارههای دیگر شانس بیشتری برای دریافت جایزه دارند و همین موضوع رقابت را کمتر میکند، گفت: هیئت انتخاب ما برای انتخابهای خود به حضور یک اثر در جشنوارههای دیگر نگاه نمیکنند، اما طبیعی است که آثار بهتر در همهجا دیده میشوند.
وی ادامه داد: جشنواره تلویزیونی مستند از این بابت که پخش گستردهای دارد برای مستندسازان مهم است، اما نگاه داوران ما مستقل است. کمااینکه آثاری بودند که برگزیده دیگر جشنوارهها بودند و به جشنواره تلویزیونی راه پیدا نکردند و یا برعکس.
فریادرس درباره جزئیات اختتامیه این جشنواره گفت: اختتامیه هفتمین دوره قطعاً در شهرستانها خواهد بود. چند شهر را مدنظر داریم که هنوز نهایی نشده است. از جمله این شهرها میتوان به شیراز، تبریز، آبادان، جزیره خارک و ... اشاره کرد. بااینحال محل قطعی اختتامیه هنوز معلوم نیست. شاید هم جای جدیدی رایزنی شود. علاوه بر این همانند سالهای گذشته دو مراسم بزرگداشت خواهیم داشت که جزئیات آن بهمرور اعلام میشود.
توجه ویژه به مستندهای حیاتوحش
او درباره حمایت ویژه از مستندهای حیاتوحش گفت: در بسیاری از جشنوارههای داخلی، مستند حیاتوحش موردتوجه قرار نمیگیرد، اما وظیفه تلویزیون حمایت از آنان است. باتوجهبه اینکه تولید مستند حیاتوحش سختیهای خاص خود را دارد و از نظر تجهیزات نیز تجهیزات گران قیمتی دارد، توجه ویژهتری به این بخش داریم. باید بگویم که خوشبختانه مستندسازان حیاتوحش ما در سالهای اخیر به فرم جدیدی از تولیدات خود رسیدند که در دنیا نیز ستایش شده است.
دبیر جشنواره تلویزیونی مستند تأکید کرد: پارسال هم دید ویژهای به بخش حیاتوحش داشتیم و حق پخش دوبرابری به مستندهای این ژانر دادیم. این حمایتها ادامه خواهد داشت. مخاطب نیز مستندهای حیاتوحش را دوست دارد و آثار این بخش در بخش مردمی جشنواره رتبههای خوبی میآورند.
فریادرس در پاسخ به سؤالی دیگری درباره تمرکز موضوعی جشنواره گفت: در این ۶ دوره به جهت کلان، جهتگیری موضوعی نداشتهایم؛ اما قالب مستندهایی که در جشنوارههای دیگر درخشیدند در موضوعات اجتماعی بودند و برای ما توجه به مستندهای این حوزه مهم است. بااینحال قصد جهتدهی نداریم. البته در انتخاب داوران دقت میکنیم که به تنوع ژانر توجه داشته باشند چرا که مخاطب ما هم دوست دارد ژانرهای متنوع را ببیند. مخاطب ما دوست ندارد هر شب مستند سیاسی ببیند یا اجتماعی و .
در بخش دیگری از این نشست مهدی میر تیموری گفت: با افتخار و ادعا میتوانم بگویم جشنواره تلویزیونی مستند همه حوزههای مستند را پوشش میدهد. این افتخار بزرگی برای جشنواره تلویزیونی مستند است. این جشنواره در سه بخش عکس، فیلم و مستندنگاری پذیرای هنرمندان است، درحالیکه جشنوارههای دیگر این تنوع را ندارند.
وی افزود: هر سال پایش و رصد موضوعی در جشنواره داریم. شاید در سالهای ابتدایی آثار اجتماعی ما خیلی زیاد بوده، اما در دورههای بعدی مستندهای حیاتوحش و محیطزیست خوبی نیز وارد جشنواره شدند. طبق گفتوگوهایی که با مستندسازان داشتهام، آنها افتخار میکنند که آثارشان به این جشنواره راه پیدا میکند. از نظر جغرافیایی نیز جشنواره تلویزیون مستند جز جشنوارههایی است که همه مستندسازان از اقصینقاط ایران با آن ارتباط دارند.
میر تیموری درباره فراخوان جشنواره گفت: از امروز فراخوان ارسال آثار منتشر میشود و علاقهمندان تا ۱۵ مردادماه فرصت دارند آثار خود را در ۴ بخش ارسال کنند. ممکن است بنا بر استقبال مخاطبان، زمان دریافت آثار را تمدید نیز کنیم. زمان پخش آثار از شبکه مستند از شهریورماه خواهد بود، اما زمان دقیق مطابق با انتهای فراخوان مشخص میشود. ساعت پخش نیز ۲۱ و ۲۴ هر شب است.
در ابتدای این مراسم از پوستر هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند رونمایی شد.
برای دیدن تصاویر این نشست اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/ن