به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سیما، عوامل برنامه تلویزیونی «یه خونه یه آشپزخونه» از اینکه مخاطبان برنامه خردسالان و خانواده های آن ها نگاه عمیق و هدفمندی به برنامه دارند ابراز خرسندی و امیدواری کردند که در فصل جدید برنامه شاهد محتوای جذاب تری باشند. عوامل برنامه «یه خونه یه آشپزخونه» پس از شنیدن یک ساعته نظرات مخاطبان در واحد 162 سازمان، در نشست خبری شرکت کردند و از سوی مدیرکل روابط عمومی سازمان صداوسیما تجلیل شدند.
شبکه پویا مخاطب جدی دارد
حسین قرایی، مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی در این نشست ضمن قدردانی از عوامل برنامه «یه خونه یه آشپزخونه» با بیان اینکه این برنامه برای خردسالان ساخته شده است، ولی با تماس های قابل ملاحظه ای که امروز شاهد آن بودیم، نشان می دهد شبکه پویا، مخاطب جدی دارد، گفت: مجریان باید غبارزدایی کنند و ضمن آگاهی دهی، مخاطب را به تلویزیون و برنامه های خوش فکر بازگردانند.
وی افزود: پیش از این در حوزه برنامه سازی برای خردسالان کوتاهی هایی شده بود که شاهد کار هنرمندان های از گروه «یه خونه یه آشپزخونه» بودیم، چراکه کار هنرمندانه، اثرگذارتر نیز خواهد بود.
در مسیر تقویت اعتماد به نفس کودکان
پریسا گرجی، مدیر گروه خردسال شبکه پویا با بیان اینکه ایده اولیه این برنامه به سال ها قبل باز می گردد تصریح کرد: با اشراف به این امر که خردسال در دنیای امروز نیازهای جدید و متفاوت تری دارد که باید به آن توجه داشت گروه از این طرح استقبال و دفاع کرد.
وی ادامه داد: سوالی که پیش آمد این بود که آیا آشپزی برای خردسال مفید است، اینکه آیا بچه ها می توانند در این سن آشپزی های ساده را فرا بگیرند و در کنار آن بسیاری از دانسته های رده سنی خودشان را کسب کنند؟ همین امر باعث شد که گروه از طرح دفاع کند.
گرجی افزود: در نهایت به این نتیجه رسیدیم که مهارت آموزی و دست ورزی را برای رده سنی چهار تا هشت ساله داشته باشیم و در کنار بخش آشپزی محتواهای دیگری نیز به صورت غیرمستقیم به کودکان آموزش دهیم و به لطف خدا توانستیم به آن جامه عمل بپوشانیم. در این برنامه سعی شده بچه ها محصولی را تولید کنند که اعضای خانواده از آن استفاده ببرند و از این طریق بتوانیم حس اعتماد به نفس و شوق کودکان را بالا ببریم.
وی به آموزه های تربیتی این برنامه از جمله آداب سفره، کار گروهی، توجه به غذاهای بومی و محلی، تقویت احساس قدرشناسی از خانواده نیز اشاره کرد و ضمن تاکید بر لزوم کار علمی برای خردسالان گفت: در این برنامه سعی شده کارها با چارچوب و مطالعه علمی پیش برود. متن گفتاری مجریان، شعر برنامه ها و تلفیق موسیقی و شعر در دستور پخت غذا موجب دلنشینی و ماندگاری آن شده است.
وی از تولید فصل جدید برنامه نیز خبر داد و گفت: فصل جدید برنامه با یک مطالعه اصولی پیش می رود؛ فهرست غذاهای جدید اعلام شده و منتظریم با اتفاقات جدید در خدمت بچه های دیگر استان ها هم باشیم.
لذت کار برای کودکان
مهدی نیک روش، تهیه کننده برنامه «یه خونه یه آشپزخونه» به سبک برنامه سازی برای کودکان اشاره کرد و گفت: برنامه سازی برای کودکان سخت است، ولی در تجربه کاری 25 ساله ام از کار کردن برای کودکان لذت برده ام. این برنامه را دوست دارم چون گروهی توانا دارد و از حضور کارشناسان متعدد بهره می گیرد.
وی افزود: غذا برای ما ایرانی ها فرصتی است برای جمع شدن خانواده ها در کنار همدیگر و به جرئت می توان گفت که توجه به هویت و فرهنگ خانواده از جمله اهداف اصلی این برنامه به شمار می رود.
این تهیه کننده ضمن اشاره به تهیه کتاب این برنامه و طی روند چاپ سپاری آن گفت: یک کانال هم در شبکه «شاد» با بیش از ۱۴ هزار عضو داریم که در نوع خودش آمار خوبی است. در این کانال دستور پخت غذا، سرود و معرفی غذاها را برای آشنایی خانواده ها قرار داده ایم تا در وقت مناسب با همراهی فرزندشان محیط خانه و خانواده را شیرین کنند.
آمیختگی آموزش با نمایش طنز، رمز توفیق
محمدحسین حبیبی، نویسنده برنامه نیز از نویسندگی برای کودکان و ظرافت های آن سخن گفت و تصریح کرد: محتوای برنامه نشان می دهد کار با پشتوانه علمی و تحقیقی شروع شده و گروه محتوا با آگاهی از سبک آشپزی و تنوع قومیت ها، بحث آموزشی را در مد نظر قرار داده است و برای تاثیر مطلوب، نمایش را به کار اضافه کرده ایم.
این نویسنده جوان بر این باور است هر موقع آموزش کودکان با نمایش طنز همراه شود، نتیجه مطلوب حاصل می شود.
محمد حاجی بابایی، بازیگر نقش «دایی رحمت» در این نشست از شیرینی کار برای خردسالان گفت و افزود: سال هاست با شبکه های مختلف در بخش کودک همکاری می کنم و تجربه های شیرینی دارم، ولی تجربه این کار متفاوت بوده، چراکه جنس آشپزی و آشپزخانه، فضای جدیدی را برایم رقم زده است. در ابتدای کار، نقش دایی رحمت برایم چالش برانگیز بود، ولی وقتی در دل کار با کودکان ارتباط گرفتم از اینکه این نقش را پذیرفته ام خوشحال شدم.
وی ادامه داد: بنده به عنوان مجری بازیگر در شبکه های مختلفی همکاری کرده ام و کوشیده ام که نقش هایم شبیه به هم نباشند.
علاقه به ادامه فعالیت در حوزه کودک
فهیمه مقدم دانا، بازیگر نقش «خاله نعناع» نیز به آموزش آشپزی در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: در حوزه آشپزی با بزرگسالان فعالیت داشته ام، ولی آموزش در برنامه تلویزیونی برای کودکان سخت است و زمانی که وارد کار شدم از خود کودکان نیرو گرفتم و سعی کردم کارم را به نحو احسن انجام دهم و امروز خوشحالم که کار بازخورد خوبی داشته که نشان دهنده انتخاب مسیر درست گروه تولید است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا دوست دارد برای بزرگسالان برنامه سازی کند، گفت: من هم مثل بقیه انسان ها کمال گرا هستم و دوست دارم حوزه های دیگر را نیز تجربه کنم، ولی اگر در نقش خاله نعناع ماندگار باشم دوست دارم در حوزه کودکان همچنان فعالیت داشته باشم.
انتهای پیام/ن