مشاهده خبر

دو شنبه 24 اردیبهشت 1403 - 9:53:15
گفت‌و‌گوی «جام‌جم» با تهیه‌کننده و نویسنده سریال تازه شبکه سه

روزی روزگاری برادر

«روزی روزگاری برادر» قصه انتظار و تردید است که به مرور به یقین بدل می‌شود. یقینی از جنس مهر، خانواده و ایمان. مینی‌سریال روزی روزگاری برادر که این شب‌ها ساعت ۲۲و۱۵ دقیقه از شبکه سه سیما پخش می‌شود با مشارکت مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی ساخته شده است. تهیه‌کنندگی سریال را سجاد اسدی برعهده داشته و کارگردانی آن نیز با محمدرضا آهنج است. یزدان محمدکاظمی در سمت سرپرست نویسندگان نیز اثر را به نگارش درآورده است.

0

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سیما، 

داستان مجموعه  «روزی روزگاری برادر»، درباره شهدای مفقودالاثر هشت سال دفاع‌مقدس و عنایت حضرت ‌امام‌رضا(ع) پیرامون آنهاست.شخصیت اصلی داستان، دکتر تدین، برادر یکی از فرماندهان جنگ است که سال‌هاست مفقودالاثر بوده و از آنجا که پشت سر این فرمانده حرف و حدیث‌های زیادی وجود دارد، او نام خانوادگی خود را تغییر داده است. تدین که دکترای ژنتیک دارد در آستانه مهاجرت باخبر می‌شود که انگشتری متعلق به برادرش توسط کمیته مفقودین پیدا شده و او به‌خاطر این‌که هویت خانوادگی خود را بفهمد از مهاجرت صرف‌نظر کرده و پیگیر انگشتر‌می‌شود. علیرضا جلالی‌تبار، آشا محرابی، علی اوسیوند، محمد صادقی، رحیم نوروزی، سیروس همتی، شیرین آقاکاشی و... در مجموعه روزی روزگاری برادر هنرنمایی کرده‌اند. این مجموعه در هشت قسمت ۴۰ دقیقه‌ای به آهنگسازی فرید سعادتمند روی آنتن است.
   
قصه‌هایی از مرکز ژنتیک
سجاد اسدی، تهیه‌کننده سریال در گفت‌وگو با جام‌جم درباره طرح اولیه قصه عنوان می‌کند: به طرح اولیه این قصه حدود پنج سال پیش در مرکز ژنتیک نور رسیدیم. طرح اولیه از خود بنده بود. درواقع به دنبال این بودیم قصه‌هایی که در این مرکز رخ می‌دهد را روایت کنیم؛ قصه‌های زیادی که قابلیت تبدیل‌شدن به یک اثر سینمایی یا تلویزیونی را دارد. از چند قصه واقعی به این متن رسیدیم که درحال‌حاضر روی آنتن است.  در ابتدای سریال نوشته‌ای با این محتوا بر تصویر حک می‌شود که این قصه در سال ۱۴۰۳ نمی‌گذرد همه آن براساس واقعیت نیست.

اسدی در این خصوص بیان می‌کند: سعی کردیم در این مدت از نکات علمی و مستندبودن ماجراهایی که در این مرکز رخ می‌دهد استفاده کنیم تا به طرح اولیه داستان رسیدیم. سپس داستان از سمت شبکه سه سیما به آستان قدس رضوی ارائه شد. آستان قدس رضوی و شهرداری تهران و بنیاد شهید خراسان کمک کردند که این سریال شکل بگیرد.وی ادامه می‌دهد: با توجه به شرایطی که وجود دارد و التهابی که شاید قصه داشته باشد بخشی از قصه را با تخیل نویسنده جلو بردیم تا خدای‌نکرده برای کسی شبهه ایجاد نشود. کلیت قصه مستندهای واقعی از پرونده‌های کلینیک ژنتیکی نور است. این مرکز به موضوعات مختلف می‌پردازد و در زمینه‌های گوناگون پژوهش می‌کند اما شکل‌گیری آن مربوط به شناسایی DNA شهدای گمنام بوده‌است.
   
نگاه خانواده شهدا
از اسدی می‌پرسیم در این مسیر با خانواده شهدا دیدار داشته؟ که وی توضیح می‌دهد: به‌تازگی با عارف هاشمی، برادر شهید علی هاشمی صحبت کردم. ایشان قسمت اول را دیده بودند و نظر لطف‌شان را به آقای دکتر تولایی انتقال دادند. با ایشان که صحبت کردم خیلی ابراز خوشحالی کردند و دوستان شهید علی هاشمی در هویزه و اهواز و دیگران بازخوردهای خوبی به ما دادند.  این تهیه‌کننده بیان می‌کند: در پژوهشی که چند سال پیش داشتیم با افراد شاغل در مرکز ژنتیکی نور و همچنین خانواده سایر شهدا صحبت کردیم، چون در این مدت پژوهش عمیقی داشتیم. در راس امر، دکتر محمود تولایی بودند که در جمع‌آوری اطلاعات به ما کمک شایانی کردند.  قصه‌های دیگر هم داریم ولی می‌خواستیم ببینیم بازخوردهای هشت قسمت چگونه خواهد بود. همچنین چون قصه به امام‌رضا(ع) ارتباط داشت نظر دوستان بود که سریال را برای دهه کرامت آماده کنیم. به این ترتیب فکر کردیم می‌توانیم در ادامه فصول دیگری هم داشته باشیم که با محوریت DNA باشد.
   
جمع حرفه‌ای‌ها
در این سریال گروه خوبی از بازیگران کنار هم جمع شده‌اند که اسدی به ما دراین‌باره می‌گوید: تقریبا هر گزینه‌ای که داشتیم با تماس اول قرارداد را بستند. ازجمله آقای آهنج که باخواندن قصه استقبال کردند و گفتند دراین چندسال چنین طرح و قصه‌ای نخوانده بودم. دیگراین‌که قصه به خانواده شهدا وامام‌رضا(ع)می‌پرداخت وبرای همین نیز استقبال‌کردند.اسدی توضیح می‌دهد: تقریبا۴۵ روز فیلمبرداری داشتیم که بخش عمده آن در تهران، شهرک دفاع‌مقدس و بخشی هم در حرم مطهر رضوی تصویربرداری شد.

«روزی روزگاری  برادر» ظرفیت یک اثر بلند را دارد
یزدان محمدکاظمی، سرپرست نویسندگان سریال در گفت‌وگو با جام‌جم درباره قصه سریال که به زعم برخی نزدیک به ماجرای شهید هاشمی است عنوان می‌کند: قصه ما هیچ‌گونه دخل و تصرفی به زندگی هاشمی ندارد. کاملا زاییده تخیل و قصه‌پردازی است اما سعی شده در دل قصه به المان‌های زندگی شهدا پرداخته شود تا مخاطبی که این فضا را درک کرده برایش باورپذیر باشد. از وی درباره مینی‌سریال بودن اثر می‌پرسیم که بیان می‌کند: مینی سریال در تمام دنیا فراگیر و عرف است و مخاطب دارد اما به‌طور کلی قصه روزی روزگاری برادر پتانسیل یک اثر بلند را دارد اما مناسبتی بودن آن ما را به سمت مینی‌سریال برد. امیدوارم فرصت بیشتری در آینده به چنین قصه‌هایی داده شود تا بتوان از زوایای مختلف به آن پرداخت.  کاظمی درخصوص پژوهش عنوان می‌کند: نزدیک سه ماه درگیر پژوهش سریال بودیم و عزیزان‌مان در معراج شهدا، کمیته تفحص، تولیت آستان قدس و کتاب‌های زندگی‌نامه شهدا، فیلم‌های پرتره و تجربه دکتر تولایی منابعی بود که از آنها برای نگارش استفاده کردیم.  وی ادامه می‌دهد: در کنار من یک تیم حرفه‌ای و جوان موقع نگارش حضور داشتند از جمله عماد ولی‌زاده، امید محمدزاده و سینا رازقی. از دوران دبیرستان کنار هم هستیم و هر سه کارشناسی ارشد رشته ادبیات نمایشی را داریم.  این فیلمنامه‌نویس درباره اجرایی شدن متن در تصویر می‌گوید: آنچه در متن نگارش شده، با آنچه به تصویر کشیده می‌شود، تفاوت دارد اما با آقای آهنج جلساتی داشتیم تا آنچه در ذهن من به‌عنوان نویسنده و در ذهن ایشان به‌عنوان کارگردان است، نزدیک شود. در واقع تعامل میان من و ایشان وجود داشت.

نیم‌نگاهی به نقش‌ها
در این سریال بازیگریان چهره‌ای حضور دارند که غالبا در نقش‌های متفاوت ظاهر شدند؛ از رحیم نوروزی گرفته تا سیروس همتی، علیرضا جلالی‌تبار و آشا محرابی. در ادامه برخی را معرفی کرده‌ایم.

دکتر سعید تمدن
این نقش را علیرضا جلالی‌تبار برعهده دارد. تمدن، دکترای ژنتیک و استاد دانشگاه است

همسر دکتر
این نقش را آشا محرابی بازی می‌کند و خود نیز قبلا چند سالی در دانشگاه تدریس کرده است

آقای کیانی
 بازیگر نقش علی‌اوسیوند است. او کسی است که به خانواده شهید خبری از برادرشان می‌دهد

مامان ایران
شیرین آقاکاشی بازیگر این نقش است که سال‌هاست انتظار فرزند رزمنده‌اش را می‌کشد

اردلان یزدان‌منش
رحیم نوروزی این نقش را بازی می‌کند. او در ظاهر یک دفتر حقوقی برای مشاوره مهاجرت دارد

شهید محمد
سرداری است که پس از یک عملیات در دفاع‌مقدس خبری از او نیست

انتهای پیام/ن

برچسب ها :

آخرین اخبار

پخش مستند «مجازات» در شبکه افق روایتی متفاوت از مهمترین پروژه موشکی ایران بازبینی روند تولید مجموعه روایت فتح در مستند «تجربه ماندگار» سخنرانی آیت الله فاطمی نیا به مناسبت ایام فاطمیه در قاب شبکه قرآن و معارف تماشای رستگاری هنرمند پیشکسوت دوبله در شبکه مستند حضور بانویی کارآفرین در برنامه «کار خونه» از پوستر مستند «پروانه» رونمایی شد کارگردان «اقرار»: امیدم تاثیر بر تغییر زندگی کارتن‌خواب‌ها و معتادان است پخش زنده رقابت های جذاب NBA از شبکه ورزش جنگ پنهانی ایران و آمریکا در بیابان‌های سوریه! پایان داعش یا پایان سلطه آمریکا؟/ درایت شهید سلیمانی چگونه جنگ مهم ایران و آمریکا را به نفع کشور برگرداند؟ فصل جدید «عصر خانواده» شبکه دو فرا رسید دیوید انتبرو با «دنیای اسرارآمیز صدا» در شبکه چهار اتهام به صداوسیما برای تک‌صدایی/ عنادی: اگر اینجا تک‌صدایی است پس جام‌جم و شیوه چطور روی آنتن‌اند آنتن شبکه آموزش «هفت رنگ» می شود فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی در روزهای آغازین آذر ماه پاسخ به برخی شبهات مهدویت در «عطر عاشقی» بررسی نقش رسانه در تحقق حکم جهاد در برنامه «قرارگاه» محمد شهبازی سلطانی سرپرست تامین و پخش شبکه تماشا شد «دو کوهۀ ادبیات» در استان زنجان آنِ شعرها و غزل‌های پارسی با «آنگاه» به شبکه دو می آید «پسرم رسول» به شبکه امید می آید دیدار عوامل تولید مجموعه انیمیشن «کشتی گیران» با قهرمانان تیم ملی کشتی ایران نبرد «فورد در برابر فراری» را با کیفیت 4K-HDR ببینید «تنها در استرالیا» به شبکه مستند رسید پیوند موسیقی و ادبیات در«دستان» شبکه آموزش «هیچ وقت دیر نیست» پاتوق نوجوانان در شبکه آموزش سیما فراخوان ثبت نام در فصل دوم «چالش مسابقه خانه» «کار خونه» این هفته به میزبانی بانویی تلاشگر از استان مرکزی از امشب؛ فصل دوم «پانتولیگ» شروع می شود سینمایی «دوست داشتنی تاریک و عمیق» را از شبکه نمایش ببینید پخش یک مجموعه داستانی خارجی از شبکه پیشران فراتر «مهیار عیار» در راه آنتن شبکه سه «آسیاب» با شرح صحنه و زیرنویس در شبکه نمایش بررسی دلایل تخریب جنگل‌های شمال ایران در مستند «جنگل خاموش» نگاهی به اقدامات جهادی پزشکان بسیجی در مناطق محروم در شبکه قرآن و معارف «یکی از ما» در قاب سه اسیوند: مستند «پا به توپ» روایت امید از ساق‌های نوجوانان فوتبالیست است چالش کوهنوردی با استیو بکشال «قالی پرنده» مرکز صبا در جشنواره میراث فرهنگی برنامه عروسکی «بابابام» روی آنتن شبکه پویا می‌رود/ آغاز پویش کتابخوانی «معمای اطلس» در شبکه دو گره گشایی می شود شبِ جنجالی «جام‌جم» با موضوع رسانه ملّی؛ تک‌صدایی، چند صدایی؟! سردار قنبری: برنامه «سرنخ» جرائم را کاهش می‌دهد سیر صعود والیبال ایران با «رویای بزرگ» ستاره‌ها/ از جنگ تا المپیک در شبکه‌ی مستند «به وقت شام» در شبکه نمایش گل پونه در «بچه ها بیایید تماشا» مستند «دنیای اسرارآمیز صدا با دیوید اتنبرو» را از شبکه چهار سیما ببینید روایتی کوتاه از ارتباط مستقیم و بی واسطه معاون سیما و مدیران ارشد تلویزیون با مخاطبین رسانه ملی بی واسطه...شفاف...مسئولانه از درخواست افزایش مجموعه‌های نمایشی باکیفیت تا ساخت برنامه‌های خانواده‌محور

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها