به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سیما، مهدی زمانپور کیاسری از مستندسازان نام آشنای کشور است که تاکنون مستندهای زیادی را کارگردانی کرده و همگی آنها جوایز متعددی را از جشنوارههای داخلی و خارجی گرفتهاند؛ مستندهای "مشتی اسماعیل"، "پاپلي“، "آسك"، “كل فاطمه”، “آب، باد،خاك، نان" و ... از جمله مستندهای مشهور وی است.
زمانپور با مستند جدید خود که در جشنواره سینما حقیقت سال گذشته از آن رونمایی شد، متقاضی حضور در هشتمین جشنواره تلویزیون شده است. او با اشاره به سوژه مستند «فرشتهها» گفت: این فیلم مستند در سوریه ساخته شده و تلاش کرده یک روایت انسانی از خانوادهاي كه جنگ را تجربه کردند به نمایش بگذارد. يكي از پيامدهاي جنگ بحران اقتصاديست. خانوادهای که زیر خط فقر زندگی میکنند و از کمک هیچ نهاد حمایتی برخوردار نیستند.
وی ادامه داد: سوژه این فیلم مستند خانوادهای سه نفره است که دو نفر آن نابینا هستند. پدر و نادر نابینا و دختر بیناست. چالشهایی که بین پدر و مادر با فرزندشان به وجود میآید و محبت بی حد و حصر این پدر و مادر نابینا به این دختر، سوژه این مستند شده است.
این مستندساز با تاکید بر اینکه مستندش نگاه متفاوتی به جنگ دارد، گفت: خيلي غير مستقيم ميتوان گفت که مستند فرشتهها ضد جنگ است. در طول مدت فیلم، مخاطب متوجه ویرانیهای جنگ و تبعات سخت آن میشود. با این حال، باز هم ما خانوادهای را میبینیم که علیرغم تمام سختیها در کنار یکدیگر حال خوبي دارند. دختر هفت ساله به نام زهرا که در دل تاریکی دنبال نور میگردد و حال خوبش را مديون فرشتههايي به نام پدر و مادرش هست.
او با اشاره به روند تولید این فیلم مستند گفت: برای برگزاری یک ورکشاپ برای مستندسازان سوری، به این کشور سفر کرده بودم و نزدیک به یک هفته مبانی نظری را مرور میکردیم. در خلال برگزاری کلاس، سوژههای متعددی معرفی میشد و برای اینکه بتوانم مصداقی عملی از صحبتهای سرکلاس را به تصویر بکشم، این سوژه را انتخاب کردم تا در نهایت مستند «فرشتهها» به تولید رسید.
زمانپور کیاسری درباره جشنواره تلویزیونی مستند گفت: معتقدم جشنواره تلویزیونی مستند یکی از بهترین فرصتها برای دیده شدن آثار است. به عبارت دیگر، فیلمهایی که به جشنواره راه پیدا میکنند فرصت بسیار خوبی از نظر مخاطب و دیده شدن پیش روي خود دارند. دقت داشته باشید این موضوع برای مستندسازان جوان که در ابتدای مسیر هستند، اهمیت دوچندانی دارد، چرا که این فرصت را دارند تا مخاطب میلیونی به تماشای فیلمشان بنشیند.
وی خاطرنشان کرد: علاوه براین، جشنواره تلویزیونی فرصت دیگری را هم برای مستندسازان فراهم میکند و آنهم حضور همزمان فیلمسازان حرفهای و جوان در کنار یکدیگر است. زمانی که مستندسازان جوان در کنار چهرههای صاحب سبک عرصه مستند قرار میگیرند فرصت رقابت سالم و در نتیجه رشد را پیدا میکنند و این اتفاق برای آنها مبارک است.
این مستندساز تاکید کرد: البته برگزاری جشنواره تلویزیونی مستند مزاياي بسيار نیز برای تلویزیون دارد و آنهم نمایش آثار مستندسازان با هزینههای كم است. طبیعتا تلویزیون برای نمایش آثار مستندسازان باید فیلمهایشان را خریداری کند و مبالغ قابل توجهی برای آن پرداخت کند مخصوصا براي آثاري كه تاكنون از هيچ شبكهاي پخش نشده، اما در قالب جشنواره، این مبالغ بسيار کمتر میشود. در این بین، آثار خوب مستندسازان شاخص کشور هم که شبکه مستند را خانه خود میدانند به نمایش درمیآید که اثرات بسیار خوبی برای تلویزیون دارد. من هم به خاطر علاقهاي كه به اين شبكه و اين جشنواره دارم با عشق فيلمم را قبل از فروش به جاي ديگر در اين جشنواره به نمايش ميگذارم. چند ماه پيش از شبكهاي ديگر پيشنهاد خريد اين مستند را به من دادند اما قصدم اين بود كه ابتدا در اين جشنواره و شبكه پخش شود و اداي ديني از سوي من به اين جشنواره باشد. در مجموع معتقدم جشنواره تلویزیونی مستند، برگ برندهای هم برای تلویزیون و هم برای مستندسازان است.
انتهای پیام/ن